UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg september 29, 2014

Månadens intervju: Emma Fahlvik

Enfos marknadsavdelning har intervjuat Emma Fahlvik som arbetar som beslutstödskonsult på Enfo Pointer, tidigare Framsteg, för att ta reda på mer om konsultrollen och hennes syn på att Framsteg numera ingår i Enfo Pointer. Emma har fyra års erfarenhet inom Business Intelligence och hamnade av en slump inom området då hon arbetade med mjukvarusystem inom media och kom kontakt med flera kunder som hade ett stort behov av att få fram information från sina system.

Beskriv din roll? 

Jag arbetar som beslutsstödskonsult inom QlikView sen snart tre år tillbaka. I min roll tar jag fram lösningar för olika kunder och ser till att kunderna får ut nyttan med sina applikationer. Kunderna jag arbetat mot har främst varit i bank och finans sektorn men även inom service och Industri.

Då Framsteg blivit förvärvade av Enfo ingår du numera i Enfo Pointer, hur ser du på sammanslagningen?  

Det känns väldigt bra och spännande att vi nu blir ett av de största företagen inom Business Intelligence på marknaden. Vi som arbetat som konsulter på Framsteg har en väldigt bred QlikView-kompetens och tillsammans med medarbetarna på

Enfo Pointer adderar vi nu erfarenheter inom andra BI-system och även verksamhetskompetens inom fler branscher.

Vilken fördelar ser du med din nya arbetsgivare och kollegor?

Det finns en stor fördel med att vi nu är ännu fler konsulter som kan utbyta kunskaper med varandra och jag som konsult kan utvecklas ytterligare. Vi är ett härligt gäng med gamla och nya kollegor som har otroligt många olika kompetenser inom BI.

Vad tror du att våra kunder har att vinna på vår sammanslagning?

Det finns mycket som våra kunder har att vinna! Vi är ett starkt företag som nu blivit ännu starkare inom Business Intelligence och vi har en väldigt stor bredd vad gäller våra kompetenser. Då Enfo Pointer är en oberoende IT-leverantör kan vi nu erbjuda helhetslösningar på ett annat sätt än vad vi tidigare kunnat göra. Vi har nu möjlighet att stödja kunden mycket bättre oavsett om det är QlikView, Microsoft BI, datalager eller andra lösningar som kunden har eller efterfrågar.

Vad gillar du mest med hösten?

Jag gillar verkligen hösten. Alla härliga och fina höstdagar i början av hösten, det är fantastiskt när kylan precis börjar komma men solen lyser och alla färgerna i naturen är så vackra.