UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg oktober 23, 2015

Är du beredd att ha det lite jobbigt en stund?

Som många vet lever vi i ett starkt konsumtionsinriktat samhälle. Jag skulle vilja sticka ut hakan och säga att majoriteten av oss som har arbete idag har det ganska ”likvärdigt bra”. Kanske för bra? Jag hör sällan någon som är beredd att ha det jobbigt en längre period för att vinna på det länge fram. Alla ska ha allt, och det nu!

Det kommer en liten aspekt, som har med barnuppfostran att göra och som jag inte skall utveckla djupare här, men exempelvis har vi tappat detta med att först spara och sedan konsumera. Det tror jag att många känner igen sig i.

Vi möter idag många företag som inte är beredda att ha det lite jobbigt ett tag när det kommer till Business Intelligence (BI) för att få det bättre på sikt. Känner du igen dig? Är good enough verkligen tillräckligt i tuff konkurrens? Att byta jobb är att ha det lite jobbigt, även om det görs frivilligt. Det tror jag att alla håller med om? Drivkraften är ofta för att, på något plan, få det bättre än vad man har det just nu.

Fristående undersökningar brukar visa att enbart ca 5% av ett företags anställda känner till sitt eget företags mål & vision men förväntas agera utefter den varje dag. Jag tror att det hade blivit bättre resultat och utveckling om dessa hade haft det lite jobbigare ett tag för att sedan hela företaget skulle må bättre. En BI-lösning må vara hur perfekt som helst men om den inte får människorna att agera utifrån det som är viktigast och kanske jobbigast just nu för sitt företag så kommer den inte bidra till företagets utveckling heller.

Att inventera sin lösning och sitt behov kring BI djupare och därmed komma ur komfortzonen vet vi är lite jobbigt. Det är inget som bara görs en gång vid projektstart, utan ett framgångsrikt företag är konstant i en förändringsprocess och därmed även deras BI-stöd. BI skall vara strategiskt men måste omsättas till operativa handlingar som måste få vara lite jobbiga ett tag.

Vi hjälper gärna företag som under en tid kan tänka sig att ha det lite jobbigt, för att sedan få det mycket bättre. En bra start kan vara Enfos tjänst BI-förstudie.

Fredrik Nerman, Försäljning, Enfo Pointer

Läs Fredriks tidigare blogginlägg:

Hur många kulor har du i ditt magasin som mellanchef? »