UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg mars 31, 2016

Förändring kräver ständiga satsningar

På Enfo tror vi att saker kan utföras på många olika sätt. Vi uppmuntrar våra anställda till att ständigt utveckla sitt kunnande, eftersom det är en investering både i företagets och individens konkurrenskraft inom en bransch som genomgår en stor brytning. Ett bra exempel på detta är Manager, Cloud Services Tuukka Vainionmäki som förhåller sig passionerat till sitt arbete som specialexpert inom datasäkerhet och som satsar på att upprätthålla sitt kunnande.

Tuukka har arbetat hos Enfo sedan 2010 och han ansvarar för enheten Hybrid Cloud Services, och dessutom leder han tre virtuella teknologiteam: Networks, Linux och Endpoint protection. Innan detta arbetade han som chef inom datasäkerhetsteamet och deltog i Enfos datasäkerhetsverksamhet på andra sätt. Det är ett ämne som kräver fortsatt utbildning och därför studerar Tuukka Cyber-säkerhet på Jyväskylä högre yrkeshögskola på sin fritid. Den tvååriga utbildningen avslutas hösten 2016.

”Det är bara ett så intressant ämne. När jag tog jobbet som chef för datasäkerhetsteamet ville jag förstå vad som förväntas av teamet och hur sakerna ska utföras samt förstå den teknik som de utnyttjar. Jag vill lyssna till experterna så att jag kan fatta beslut om vad som bör göras”, berättar Tuukka.

Det passionerade förhållandet till arbete kommer från farfar, som i sina dagar jobbade som arbetsledare på Valmet.

”Av honom har jag lärt mig hur man leder människor och allt vad det innebär ända in till människans privatliv. Både kunden, den anställda och företaget ger sin inverkan på jobbet och jag försöker leta efter win-win-situationer för alla.  Men ibland tvingas jag acceptera att det inte alltid är perfekt”, funderar Tuukka.

Tuukka tycker att det bästa med Enfo är människorna, ”förstås”. Här blir man inte instängd med en sak, eftersom det finns gott om variation och utmaningar inom den kraftigt föränderliga affärsverksamheten och världen.

”Förändring kräver ständiga satsningar Det kan vara stressande, men om man får små saker att gå framåt så känns det bra. Kollegerna och den övriga närkretsen här helt fantastiska. Det inser man när man även gärna spenderar fritiden med dem”, säger Tuukka som tack.