UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg februari 26, 2016

Investera rätt i API Connect

Efter ha lyssnat till och diskuterat med flera intressanta personer nu under IBM InterConnect så är min övertygelse att just hastighet och möjlighet till innovation inom nya affärsmodeller snabbt ger ett maximalt värde.

Det är också här som just API kommer in. IBM tillkännagav under eventet en helt ny utformning och ett erbjudande som kallas API Connect. Det är en väldigt intressant lösning med en inbyggd så kallad gateway vilken kan skapa, säkra, driva och hantera dina API-tjänster. Detta nya erbjudande ifrån IBM kommer säkert att kunna hjälpa företag och organisationer att förstå hela livscykel för API i detalj och utforma tjänster och kreativitet för övergripande verksamhetsarkitektur på att bättre sätt. Jag kan se en riktigt ordentlig förändring och IBM verkar nu ha tagit API-verktyg till en annan nivå.

En välskriven API kan förlänga delar av vad du gör på webben både relativt enkelt samt med förtroende och det kommer verkligen att fungera på det sätt som du behöver det till det vill säga: ge ett snabbt affärsvärde.

Vi på Enfo har funnit API vara ett riktigt intressant område och hjälper många av våra kunder nu med såväl strategi som rådgivning. Några tips på vägen innan du investerar:

  • Ta fram en tydlig strategi
  • Analysera potentiella affärsvärden
  • Var kreativ och använd flera personer i ditt företag i ert strategiarbete.
  • Analysera närliggande affärs- och IT-utmaningar
  • Frågor att ventilera; ”Vi skall öppna upp vår data” ”Vi skall stödja ytterligare en mobilplattform”

Detta är frågeställningar som vår expertis kan hjälpa till med i er strategi. Tveka inte att höra av kring, så diskuterar vi mer kring detta spännande område.

Magnus Strömer,
Sales Manager, Enfo