UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg februari 24, 2015

Månadens intervju: Carl Tönseth

Enfos marknadsavdelning har intervjuat Carl Tönseth som sedan oktober förra året varit ledande inom expansionsplanerna för Enfos affärsområde Enfo Zipper i Stockholms­området. Den tidigare medgrundaren till Lumagate är en av Enfos senaste strategiska rekryteringar. Vi har tagit tempen på denna äventyrslystna historieälskare för att ta reda på vad det är som driver honom och varför han valde att gå över till Enfo.

Varför ville du börja jobba på Enfo?

Jag stod vid ett vägskäl där jag hade många olika alternativ. Ett av dessa var exempelvis att starta något nytt, men efter ett samtal med Erik Brügge, VD på Enfo Zipper, och med det entreprenörskap som ändå finns i Enfo blev jag intresserad. Att få vara med och fortsätta bygga upp ett bolag som har en stark och långsiktig målsättning lockade. Enfo kan leverera en helhet och jag tror på bolagets filosofi.

Berätta lite om din roll på Enfo

Jag är leveransansvarig för Stockholmsregionen, men jag är även med och tar fram erbjudanden på nationell nivå tillsammans med vårt erbjudandeteam som leds av Rickard Lööf. Jag har dessutom ett rekryteringsansvar där de senaste har varit två nya säljare samt tre konsulter sedan jag började. Min målsättning är att dubbla antalet anställda på Enfo Zipper i Stockholm under året. Jag brinner för att skapa team som arbetar tillsammans. Nästa steg i kompetensutvecklingen är så pass komplex att det krävs samarbete. Paketerade tjänster som är vårt mål ställer dessutom krav på att vi arbetar i team.

Vad gör du helst på fritiden?

Det har inte blivit så mycket fritid de senaste åren men när jag väl får tid över tycker jag om att segla och åka skidor. Jag har även ett stor intresse för att läsa om historia.

Vilket är ditt drömresmål?

Påskön. Det är den första civilisationen som kollapsade på grund av deras förbrukade resurser.

Beskriv dig själv med en mening

En drake lyfter aldrig i medvind, utan bara i motvind.