UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg mars 03, 2015

Månadens intervju: David Stavegård

Enfos marknadsavdelning har intervjuat David Stavegård, ny i rollen som en av flera konsultchef på Enfos affärsområde, Enfo Pointer. David har bakgrund som Business Intelligence-konsult inom företaget och har tidigare arbetat som utvecklingschef på PwC. Lär känna den välklädda Depeche Mode-älskaren som berättar mer om sin nya roll och hur han ser på framtiden.

Grattis till nya tjänsten David!

Tack så mycket!

Berätta om din nya roll på Enfo

Jag är konsultchef för en grupp konsulter inom Enfo Pointer. Det är väldigt roligt att få jobba med människor och utveckling, och ser därför fram emot att lära känna mina konsulter bättre. Mina ambitioner är att bli en så bra gruppchef som möjligt. Det finns i dag ingen målsättning att hamna någon annanstans än där jag är utan drivs av att utvecklas i mitt eget arbete.

Min roll innefattar även kunduppdrag samt ett kommersiellt partneransvar mot Microsoft där vi är en gold partner inom Data Analytics. Att vara en ”guldpartner” medför ett antal förmåner och jag har i min roll även till uppgift att vara insatt i vad det innebär. Nyligen deltog jag på Microsoft BI-konferenser i egenskap av partneransvarig.


Vilka intryck fick du med dig från Microsoft BI-konferensen?

Det var väldigt roligt och givande att vara där. Dagarna i Göteborg och Stockholm bjöd på intressanta föreläsningar och bra diskussioner i montrarna. Min personliga reflektion var däremot att man endast talade om moln och gör det själv-analyser, men inget om datalager. Jag har givetvis en förståelse för att man vill tala om det som är nytt och hett men ska man få bra analyser måste man ha en bra grund. Vår COO Lina Tjerneld har exempelvis skrivit ett väldigt bra inlägg om detta.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

När jag inte jobbar gillar jag att filma och klippa kortfilmer. Jag har nämligen ett stort intresse för videoredigering. Man kan annars beskriva mig som synthare, mitt favoritband är nämligen Depeche Mode. Jag har även en privat blogg som faktiskt firar 10-års jubileum i år, vilket jag kommer fira med ett inlägg. Annars har det inte blivit så tätt mellan uppdateringarna den senaste tiden, mycket på grund av arbete och annat som händer. Bland annat ska jag bli pappa för första gången i maj, vilket känns spännande och roligt!

Vad ska du göra i påsk?

Min fru och jag ska åka ner till mina föräldrar utanför Göteborg och hälsa på, bli bortskämda med god mat och lite ledighet.

Nämn tre saker du skulle ta med dig till en öde ö?

  1. Sällskap
  2. En fiberanslutning
  3. Mat

Läs mer: