UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg februari 24, 2016

Månadens intervju: Giovanna Eccher

Giovanna Eccher är född och uppvuxen i Trento som ligger i nordöstra Italien, på gränsen mot Österrike. De senaste 5 åren, innan Giovanna kom till Sverige bodde och jobbade hon i Padova.

Giovanna Eccher är född och uppvuxen i Trento som ligger i nordöstra Italien, på gränsen mot Österrike. De senaste 5 åren, innan Giovanna kom till Sverige bodde och jobbade hon i Padova. Giovanna har studerat webbdesign i Bolzano, det var under den utbildningen som en av hennes lärare rekryterade henne till sitt företag i Padova. Där började Giovanna sin karriär som Interaction Designer.

När Giovanna var tvungen att lämna företaget efter 5 år, på grund av sämre tider, bestämde hon sig för att testa sin dröm och flytta till Sverige.

Hur hamnade du på Enfo?

Giovanna började på Enfo 4 oktober 2015 som Interaction Designer. På frågan hur hon hittade jobbet berättar Giovanna att det var genom en tidigare kund som är gift med en svenska och som nu flyttat till Göteborg. De var bekanta med en vän till Niklas Thulin, Digital Evangelist och ansvarig för Enfo Interactive. Niklas tog kontakt med Giovanna och bokade en intervju – vilket visade sig falla väl ut. Nu är Giovanna en viktig del av Enfo Interactive som startade med Niklas och Giovanna och nu vuxit till 5 personer och dessutom fortsätter att expandera.

Giovanna säger att hon är mycket stolt över att vara en del av Enfo Interactive och kan inte tänka sig ett bättre ställe att vara på, det är både utvecklande och utmanande. Som Interaction Designer utvecklar man nya produkter såsom webbplatser, mobilapplikationer, interaktiva spel och gränssnitt i olika programvaror. Man ansvarar även för produktens gränssnitt och skapar de effekter användaren förväntar sig i olika situationer. 

Giovanna tycker att Enfo Interactive har många intressanta kunder med spännande projekt och hoppas på att kunna fortsätta bidra till Enfo Interactives positiva utveckling. 

Varför Sverige och Stockholm?

Giovanna berättar att hon alltid älskat Sverige mycket genom sitt stora intresse för musik. En dröm hon haft sedan unga år är att bo och jobba i Stockholm, eftersom hon ser Stockholm som den Digitala designens huvudstad i Norden

Det lyser om Giovanna när hon säger ”Jag lever min dröm – jag har alltid älskat Sverige och nu bor jag här och har dessutom mitt drömjobb”.

Giovanna är helt inställd på att lära sig svenska. Hon går på Folkuniversitetet 2 gånger i veckan. Men samtidigt säger hon att det är svårt att lära sig svenska för alla i Sverige är så snälla och pratar engelska hela tiden. Via Folkuniversitetet har Giovanna dessutom fått många nya vänner. På sin fritid vill hon utforska Sverige och har börjat i Stockholm med omnejd men nu till helgen reser hon tillsammans med några av sina nya vänner till Kiruna för att förhoppningsvis få se norrsken och åka hundsläde.

Giovanna avslutar med att säga: “En sak som jag verkligen älskar med Stockholm är konserter. Musikarenorna här är fantastiska! ”