UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg oktober 28, 2014

Manadens intervju Inas Ibrahim

Enfos marknadsavdelning har intervjuat Inas Ibrahim som arbetar som beslutstödskonsult på Enfo Pointer sen drygt ett år tillbaka för att ta reda på mer om konsultrollen och vad Inas tycker att det bästa är.

Tidigare arbetade Inas på ett konsultföretag inom IT och Management under drygt sju år. Vid sin tidigare tjänst arbetade Inas främst med kunder inom bank och finans och 

 Inas har en lång erfarenhet av konsultyrket och en av hennes styrkor är den breda kunskapen inom flera olika system och att hon har lätt för att förstå kundernas behov. 

Berätta om din roll inom Enfo?

Jag arbetar som BI-konsult på Enfo Pointer, såväl ute hos våra kunder som med våra interna QlikViewapplikationer. Som BI-konsult utvecklar jag  a förbättrings

områden de behöver arbeta mer med. Jag arbetar med flera olika BI-verktyg, vilket gör att vi alltid kan hjälpa våra kunder på bästa sätt oavsett vilket system de använder eller vill börja arbeta med.

Vad är det roligaste med att arbeta som konsult?

Det roligaste är alla nya människor som jag får träffa. Det är även att det är kul att det är en stor variation på mina arbetsuppgifter och att det är utvecklande. I min roll finns flera spännande utmaningar då jag ska lära mig nya system, kunna arbeta under tidspress, förstå kundernas problem och även få dem att förstå vilka problem de möter. Sen ska vi självklart också lösa problemen åt kunden, det är en väldigt rolig och spännande utmaning.

Vilka kunder arbetar du med just nu?

Jag arbetar främst med två olika kunder från två helt skilda branscher. Det är intressant att få utforska och lära sig mer om de olika branscherna för att lättare kunna sätta sig in i kundernas problem och utmaningar. Jag ansvarar för dessa kunders QlikView-miljö, deras nyutveckling och förvaltning av QlikView-lösningarna. En av dessa kunder har även en Microsoft-miljö som jag ansvarar för gällande nyutveckling och förvaltning.

Vad är det bästa med Enfo?

Det allra bästa är gemenskapen som finns här och att man känner av stödet och glädjen från alla kollegor. Vi har verkligen kul på jobbet och det känns att alla arbetar tillsammans mot samma mål. För min del så känner jag att den bredd av olika produkter som finns inom bolaget är otroligt bra för min personliga utveckling. Jag har redan lärt mig flera nya produkter och jag ser fram emot att få dyka ner djupare och utveckla min expertis inom dessa produkter. I och med Enfo Pointers sammanslagning med Framsteg så har jag nu ännu större möjlighet att utvecklas och lära mig mer inom QlikView, då Framsteg har många konsulter med expertis inom produkten.

Har du något favoritresmål?

Jag har inget direkt favoritresmål, då mitt mål är att upptäcka så mycket av världens alla länder och kulturer som möjligt. När jag reser så är inte målet att ligga på en strand och sola utan jag vill veta mer om landets historia. Jag försöker alltid att komma bort från turistområden och komma så nära lokalbefolkningen som det går för att få ta del av ”landets hjärta”.