UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg april 27, 2015

Månadens intervju: Jens Yhrefors

Enfos marknadsavdelning har intervjuat Jens Yhrefors, som sedan januari i år har varit med i utvecklingen av Enfos affärsområde Zourcing. Lär känna en man som besitter en bred kunskap inom både IT och försäljning. Vi har tagit denna mångfasetterade skidåkare på pulsen för att ta reda på hur han ser på framtiden och sin nya roll hos Enfo.

Välkommen till Enfo Jens!

Tack så jättemycket, roligt att vara här.


Vad är målet med din nya roll hos Enfo?

Rollen är väldigt tydlig. Jag som försäljningschef kommer att ansvara för våra outsourcing-erbjudanden på den svenska marknaden. Min chefsposition blir en väldigt operativ roll till en början eftersom jag inte kommer ha ett personal- eller administrativt ansvar inledningsvis. Ambitionen är självklart att bygga organisationen över tid.

Målsättningen är att Zourcing ska vara ett stort tillväxtområde inom Enfo där tanken är att vi ska nyttja vår väl paketerade tjänster som levereras på Nordisk bas för att bättre penetrera den svenska marknaden. Detta skall göras dels genom att bättre nyttja vår kompetens inom hela affärsområdet Zourcing i Norden och dels genom att arbeta mer tillsammans med alla våra enheter inom Zpecialist.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu arbetar vi inom Zourcing intensivt inom pågående upphandlingar och anbudsprocesser, med att förädla vår del av Enfos hemsida och att utveckla vår interna samverkan. Det är massor på gång!

Vad är din bakgrund och varför började du på Enfo?

Jag har arbetat på olika ställen inom flera olika positioner, bland annat som IT-chef för en advokatbyrå och som projektledare hos Ericsson via ett konsultbolag. År 2003 var jag med inom en start-up tillsammans med några bekanta och började då arbeta mer fokuserat med försäljning. Där jobbade jag fram till 2008 då jag valde att kliva av och istället träda in på sourcingsidan. I min senaste roll arbetade jag med Managed Services hos Fujitsu där jag arbetade inom försäljning av just tjänstekontrakt. När jag sedan blev erbjuden att komma till Enfo var det både rollen i sig och att få vara med och bygga bolaget vidare som gjorde mig nyfiken och intresserad.

Vad ska du göra på valborg?

Planen är att åka upp till Jämtland och Storulvån. Jag älskar det storslagna området, så det blir att gå med stighudar upp på fjället och åka lite offpist.


Vad skulle du säga är ditt motto?

”Underskatta aldrig en god cigarr.”

Läs mer om Zourcing