UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg augusti 24, 2015

Månadens intervju: Linus Koszinowski

Vi lever i en allt mer komplex värld där behovet utav specialistkompetens inom IT-sektorn ökar. Nya tjänster skapas och ny kompetens behövs. Men hur är det att arbeta som specialist och vad kan man förvänta sig av en arbetsgivare som Enfo? Svaren på detta har Linus Koszinowski som i år firar 10-årsjubileum som specialist inom Service & Asset Management och IBM Maximo.

Hur är det att arbeta på Enfo?

För mig har det alltid varit viktigt att känna en nära samhörighet med mina kollegor, vilket jag verkligen gör här. Dessutom strävar Enfo inte enbart efter att bli bättre som företag utan också för att utveckla oss som medarbete. Då jag bor i Lidköping så jobbar jag mest hemifrån eller ute hos kunder. Enfo är väldigt flexibla, och fast vi inte har kontor i Lidköping så får jag ändå möjlighet att bo kvar.

Enfo är ett företag med högt i tak där medarbetarna kan vara med och påverka genom att komma med förslag på hur man tycker att det borde vara. På så sätt känner man sig extra viktig och behövd. Å andra sidan vore det konstigt om man inte lyssnade på oss med tanke på den kunskap och erfarenhet vi som specialister besitter. Det här är något som Enfo är väldigt bra att ta fasta på. Ett exempel på hur vi specialister har haft inflytande på utvecklingen är den paketerade Maximolösningen som Enfo Framsteg lanserade i samband med konceptet ”Hela vägen till värde”. Med denna lösning visar vi hur man bör jobba med Maximo. Med lösningen har vi möjlighet att snabbare komma igång hos kund.

Hur ser efterfrågan på specialister ut hos oss på Enfo?

Vi söker alltid efter folk, både personer som har jobbat länge inom branschen men även nyexaminerade studenter som vill bli specialister. Detta berör främst verksamhetskonsulter, men givetvis söker vi medarbetare på alla områden. Vi har mycket att göra, vi växer fort och vi behöver bli fler.

Hur har din karriär sett ut?

Idag arbetar jag med Enterprise Asset Management och systemet IBM Maximo i rollen som lösningsarkitekt. Detta innebär att jag jobbar med den tekniska delen som exempelvis systemdesign, konfigurering och anpassning. Det kan till exempel vara kunder som behöver hjälp med att integrera Maximo med andra system eller vill ha råd och hjälp för att anpassa Maximo till sin egen verksamhet.

Jag är systemvetare från början och har under min karriär arbetat som både programmerare, systemförvaltare och applikations-DBA. Innan Enfo arbetade jag på IBM och firar i år 10 års-jubileum som specialist inom Maximo.

Anledningen till att det just blev Maximo var att jag i min första IT-tjänst arbetade som Java-programmerare på Ementor (en tidigare del av Atea). När IT-bubblan sedan sprack passade jag på att utbilda mig till systemvetare och blev därefter anställd av Volvo IT som applikations-DBA där jag jobbade med Maximodatabaser. Kombinationen av Java och databas ledde sedan till att jag började arbeta med Maximo.

Hur har sommaren varit?

Den har varit bra. Det var ganska hektiskt före sommaren så jag har passat på att ta det extra lugnt under semestern. Med tanke på vädret så blev det inte så mycket sol och bad men jag har istället byggt en altan hemma som jag är mycket stolt över.