364
UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Kompetensområden

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg november 18, 2015

Månadens intervju: Malin Westerberg

Enfos marknadsavdelning har intervjuat Malin Westerberg som arbetar som konsult på Enfo Pointer. Malin har arbetat inom IT och med Business Intelligence under sju år, till störst del som konsult där hon främst jobbat med lönsamhetsanalys inom processindustrin. Hon har även erfarenhet av arbete inom rymdindustrin och har arbetat med rymdforskning i Uppsala. Malin gillar att prova på nya saker, är livsglad samt har en förkärlek till träning, dykning och vandring.

Berätta om din roll inom Enfo! 

Jag arbetar inom Enfos affärsområde Enfo Pointer där mitt fokus är produkten QlikView och relaterad projektledning. Eftersom jag drivs av kunderna, projekten och behoven man möter genom dem så ser jag det positivt att vi på Enfo Pointer har flera produkter i vår portfölj. Därmed kan jag hjälpa dem brett och blir inte blir låst till en specifik produkt. Det är kundens utmaningar, inte plattformen, som är fokus för mig

Vilken kund arbetar du med just nu?

För tillfället lägger jag all min tid på Coor Service Management, vilket är en av Enfos största kunder. Coor är nordens ledande serviceleverantör och de erbjuder alla servicetjänster som behövs för att ett företag skall kunna fungera effektivt.

Hur skulle du beskriva ditt arbete hos Coor Service Management?

Jag fungerar som en blandning av projektledare för Enfo Pointers QlikView-projekt på företaget och Coors projekt ut mot sina kunder. Jag tar tillsammans med kunden fram kraven och behoven och jag genomför tester samt samordnar och förmedlar detta till våra utvecklare. Således blir jag länken mellan kund och leverantör. Som nämnt innan innefattar min tjänst även projektledning för Coors projekt ut mot sina kunder genom Coor Performance Portal.

Den rollen innebär behov- och kravställningar, styrgruppsmöten, sätta upp budget och tidplan samt att leda utvecklingen av applikationen och hålla utbildningar genom exempelvis webinarier.

Hur ser en ”vanlig dag på jobbet” ut?

En vanlig dag sitter jag på Coors huvudkontor i Kista där jag deltar vid diverse möten med dem och deras kunder. Jag genomför avstämningar med våra utvecklare, förbereder roadmaps, presentationer, webinarier, tester och kommande driftsättningar.

Vad är det bästa med att arbeta som projektledare?

För mig är det viktigt att få möjlighet att själv strukturera upp mitt arbete att ha en helhetsbild samt att vara med från början till slutet av projektet.

Beskriv dig själv med två ord?

Nyfiken och envis.

Vad gör du helst en vinterdag?

En vinterdag åker jag allra helst slalom i Österrike och värmer mig med glühwein mellan åken.