UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg maj 28, 2014

Manadens intervj: Peter Schwantes beslutsstodskonsult

Peter Schwantes är beslutsstödskonsult och har nyligen deltagit vid Qliks partnerevent Qonnections i Orlando, Florida. Han är även projektledare för QlikView-implementationer, har arbetat på Framsteg i fyra år och hans bakgrund återfinns inom it-drift och service management. Marknadsavdelningen passade på att fråga Peter om hans upplevelser under Qonnections samt vad han egentligen tycker om QlikView Next.

Du är nyligen hemkommen från Qliks event Qonnections. Vad har du tagit med dig hem därifrån?

Jag har tagit med mig flera intressanta perspektiv på QlikView next. Exempelvis så kommer vilken användare som helst att kunna ta hem data, analysera och skapa sina egna grafiskt tilltalande diagram. Det kommer att vara en så lätt och naturlig design, med naturligt menar Qlik att det skall komma naturligt för användaren att analysera och att man kommer fram till sitt beslut på en ”naturlig väg”. Beslut skall vara enkla att fatta. Den största skillnaden mellan 11 och Next upplever jag är att det blivit enklare, systemet kan användas på alla enheter på snyggt och lättillgängligt sätt. I QlikView 11 finns det mycket som inte används för att användarna inte vet var det finns och det kommer man helt ifrån i Next.

Utöver produktnyheterna så är det alltid trevligt att träffa de andra partnerna. Jag träffade en person som arbetade med QlikView från Brasilien och när jag sa att jag arbetade på Framsteg, sa han att Framsteg kände han till. Det är häftigt att vi är kända så långt bort som till Brasilien.

Vilka spännande nyheter är på gång?

Som jag nämnde tidigare så är det är ett helt nytt sätt att presentera och analysera data på, ett helt naturligt sätt. Det är även en väldigt snyggt och tilltalande design. 

Den direkt största skillnaden vad gäller design är att graferna är lättarbetade, man kan till exempel göra val direkt i dem på ett helt annat sätt än tidigare. Det tror jag kommer innebära att slutanvändaren får fram både nya frågor och bättre svar på frågor man vill ställa. Det ska bli kul att få sätta tänderna i den när den släpps!

Vilken kund arbetar du med just nu?

Jag arbetar med Sveriges kommuner och landsting där vi uppgraderar deras testmiljö. Jag jobbar även med nationell patientenkät, som precis blivit klart. Deras enkäter presenteras publikt på nätet så vem som helst kan gå in och analysera och titta.

Hur är det att arbeta på Framsteg?

Det är mycket bra! Det är fritt och mycket eget ansvar, trevliga kollegor, utmanande och ja, roligt!

På Framsteg får jag utlopp för min kreativa sida och tar designmässigt fram praktiska lösningar som även är tilltalande för kund och som gör att många kan ta del av- att hjälpa folk i vardagen.

Vad har du för planer i sommar?

En resa till Thailand och sen kommer jag sitta i det nybyggda uterummet och njuta.

Anna-Karin Evegård, Ledning, Enfo Pointer Helen Ottran, Marknad, Enfo Pointer