UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg februari 25, 2015

Qlik släpper Qlik Sense 1.1

Qlik har nu lanserat Qlik Sense 1.1 som är ett steg mot nästa generations självbetjäningsprogram för visualiseringar. Det nya programmet innehåller en rad nyheter för att bättre möta kundens behov, däribland nya visualiseringsobjekt, användbarhetsförbättringar och naturligtvis buggfixar. De största förändringarna inrymmer däremot tre helt nya funktioner med fokus på Pivottabeller, KPI-objekt och förstärkt kartfunktion.

Pivottabeller

Privottabeller är ett nytt visualiseringsobjekt som erbjuder en snabb beräkning av mätetal och delsummor på stora datamängder. Detta gör det möjligt för användaren att snabbt och enkelt ändra, ordna och filtrera den information som är relevant och sammanställa denna i ett korstabellformat. Korstabellformat tillåter vyer över flera dimensioner och kondenserar data automatiskt i grupper. Användaren får dessutom en möjlighet att göra associativa val eller söka direkt på måtten i tabellen. Pivottabeller innehåller även en ”on-the-fly” filtrering som förenklar analysen på så sätt att användaren kan filtrera den information som är viktig genom att dölja den data som är allt för detaljerad.

KPI-objekt

KPI-objekt skapar tydliga instrumentpaneler som även tillåter en visning och jämförelse av upp till två mått i ett enda objekt. Detta gör det möjligt för användaren att snabbt visualisera och spåra nyckeltal och åtgärder. Den ger direkt koppling till annat ark och stödjer ”drill in” funktion så att användaren kan analysera underliggande detaljer. Fördelarna med KPI visualiseringar är också att den visar färger, övertoningar och grafik utifrån användarens villkor, baserade på automatiska förhållanden.

Förstärkt kartfunktion

Qliks mål har, i och med den nya versionen av Qlik Sense, också varit att göra kartfunktioner enklare att använda. Genom ett samarbete med Mapbox har Qlik lyckats skapa en ny version utan att användaren ska behöva förhandla fram nya avtal eller betala ytterligare avgifter. Den nya kartfunktionen är tillgängligt för både Free Qlik Sense Desktop och Qlik Sense Server. För dem som redan har en annan kartanvändare finns det en möjlighet att konfigurera denna med Qlik Sense 1.1. Några andra förbättringar i den nya versionen är null-värde erkännande, förbättrad färgintelligens och möjlighet att ta bilder för Storytelling.

Qlik har avslutningsvis gjort ett antal förändringar för att förbättra användarupplevelsen vid navigering och vid skapande av innehåll i Qlik Sense. Bland dessa nyheter finns exempelvis förbättringar av Storytelling, autogenererade datum och tidsfält samt nya navigeringsalternativ.

Se demo för nya Qlik Sense 1.1

Se följande ”how to” demos här:

Pivot Table Reinvented

Using the New KPI Object

Map Objekt Update

Läs mer om Qlik Sense

Qlik Sense Make Sense Del 1

Qlik Sense Make sense Del 2