UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg juni 11, 2015

Varför jobbar du med Business Intelligence på Enfo?

Jag fick själv den här frågan för inte så längesen och var verkligen tvungen att rannsaka mig själv ordentligt. Inte för att jag inte trivs på mitt jobb, snarare tvärtom. Såhär i efterhand tror jag det beror på att jag tycker många saker är så självklara att jag knappt lägger märke till dem. Men det första som kom upp var; möjligheten till personlig utveckling, intressanta och roliga uppdrag samt att få jobba med olika tekniker etc. Viktiga parametrar för de flesta konsulter misstänker jag och rätt vanliga parametrar att uppfylla som konsultfirma. Men det jag snabbt glömde och tog för givet var de mer mjuka bitarna.

Där jag jobbar är vi uppdelade i lag. Jag väljer att kalla det lag, inte minst för att det finns en liten tävlingsanda i våra events, men främst för att vi kan likställas med ett lag. I mitt lag finns en bra blandning av manligt och kvinnligt, erfarenheter, bakgrunder och kulturer. Men precis som i ett fotbollslag så kan inte alla spela på samma position samtidigt. Alla kan inte vara mittfältare eller back. Vi måste ta hänsyn till att vi har olika erfarenheter eller år i branschen. Dessutom är inte alla på topp varje dag. Detta vet även fotbollscoachen om, med full koll på vem som har skadat sig eller bara haft en riktigt dålig vecka. Precis såhär är det i min vardag på jobbet också.

Nu svävar hon ut ordentligt tänker ni. Ja kanske, men för att återkoppla till vår verksamhet så har vi också coacher. I mitt fall är min chef min coach. Min coach känner till mina styrkor och mina svagheter, mina kunskaper och min dagsform. Min chef är ingen övermänniska som kan läsa folks tankar för att veta allt det här om mig utan det handlar om öppenhet. Ger du ingenting får du ingenting tillbaka heller. Tror du att en fotbollsspelare sitter tyst inför en match när denne har stukat foten eller om han eller hon förlorat en farmor dagen innan och känner sig lite nere? Alla de här sakerna vet fotbollscoachen kommer att påverkar resultatet av matchen.

Samma sak gäller i mitt yrke, och säkert många andras. Min chef måste få veta när jag inte känner mig hundra, när jag inte behärskar ett visst område eller när jag tycker att arbetsbelastningen blivit för tung. Hur ska min chef annars kunna veta att jag inte kommer kunna prestera på den nivån som han förväntar sig? När min chef därför frågar hur jag mår så är jag ärlig.

Det här är anledningen till varför jag jobbar på Enfo. Jag kan vara mig själv och jag känner att jag kan berätta precis hur jag känner, tycker och tänker utan att bli dömd på något sätt. Sen blir inte min arbetsplats sämre av att jag har otroligt roliga och kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper, men inte minst skratt.

Du har en stor roll i hur din arbetsplats ser ut eller hur du vill att den ska se ut så bli inte en av dom som bara går och väntar på sin pension. Säg vad du tycker istället och gör din arbetsplats till ditt drömjobb. Och om du inte redan jobbar på Enfo så är du alltid välkommen att söka dig hit!

Annika Palm, Business Intelligence Consultant, Enfo Pointer

Läs mer:

Månadens intervju: Emmy Sjörs – Om att vara anställd på Enfo

Vill du jobba på Enfo? >> Läs mer här

Tidigare inlägg av Annika Palm:

Funktionen aggr i QlikView

Funktionen ”SubstringCount” i QlikView