UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Blogg november 06, 2015

Vilken vecka för Enfo BI & Analytics

Vissa veckor sticker ut i min dagliga gärning som VD för Enfo Pointer. Det här är en av dem. Ibland är världens roligaste jobb helt enkelt ännu roligare än vanligt!

Det började urstarkt i måndags då jag flög över till Finland för att presentera Enfo Pointer för ledningsteamen i det som dagen efter skulle ”komma ut” som Enfo Rongo. Enfo har tagit ännu ett steg på vägen att bli nordens ledande bolag inom BI & Analytics och förvärvat Rongo, ett finskt konsultbolag inom Information Management med 75 medarbetare. Ett bättre bevis på att Enfo satsar seriöst på BI kan man inte få. Enfos styrelse har stort förtroende för det arbete vi gör inom Enfo Pointer. Jag ser verkligen fram emot att samarbeta över Östersjön med Enfo Rongo framöver!

På tisdagen var höjdpunkten besöket hos vår kund Coop där vi jobbar med spännande frågor kring kunderbjudanden och bankprodukter baserat på Microsofts Big Data-plattform APS. Att vi också sparkade igång vår egen budgetprocess samma eftermiddag var kanske inte lika spännande…

Onsdag blev speciell av två anledningar; först för att jag besökte vårt Göteborgskontor där vi växer och satsar framåt. Och sen för att jag fick lära mig mer om solstormar… Efter att ha sett ett nedsläckt Landvetter med zombiefilmsatmosfär blev det tåg hem. Jag har med tåget med 20 sekunders marginal, men kom fram i tid. Jag fick dessutom fika med en okänd men trevlig bekantskap. Vem gillar inte en främling som bjuder på kvällens middag i form av kaffe och färsk kanelbulle J?

I skrivande stund har torsdagen kommit till sitt slut – och vilken dag det har varit! Idag gick Enfo EvolutionDay av stapeln på Stockholmsmässan med hela 300 kunder. De fick ta del av frukost med f.d. finansminister Anders Borg, presentationer av Enfo-medarbetare och våra kunder inom sex olika ämnesspår. Bl.a. Ambea, Coop, Länsstyrelsen, Outokumpu, Scania, SJ och Swedish Match talade. Och vi fick se Apples grundare Steve Wozniak, the Woz. Vilken kille! Men det jag tar med mig av moderatorn Jenny Strömstedts avslappnade intervju med honom är inte historierna om Steve Jobs utan mer hans livsfilosofi: Happiness is what counts. I didn’t do it for the money, it was my passion that drove me. Så känner jag för världens roligaste jobb och för BI: It makes me happy.

Imorgon är det fredag och jag ser fram emot att träffa kollegorna på Enfo Pointer igen. Så får vi se vad nästa vecka bringar. Ha en bra helg!

Åsa Landén Ericsson, VD, Enfo Pointer

Läs Åsas tidigare inlägg

Budget och forcast: Från huvudvärk till god nattsömn och ökat affärsvärde 

Business Intelligence-bloggen önskar trevlig sommar