UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Kompetensområden

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Nyhet november 16, 2015

Du missade väl inte Enfo EvolutionDay 2015?

Enfo EvolutionDay 2015 anordnades i Stockholm torsdag 5 november. Eventet arrangerades i samarbete med Bestsellers Hjärntillskott Executive Day. Eventet lockade ca 2000 deltagare som fick möjlighet att lyssna till Intressanta och givande presentationer med talare som Steve Wozniak, Lena Apler, Anders Borg, Simon Sinek och Petter Stordalen. På plats fanns också ca 300 kunder, partners och andra särskilt inbjudna av Enfo. Se ett urval av bilder från dagens längst ner på denna sida.

Enfo EvolutionDay hade temat möjligheter i ett digitaliserat affärsliv och under dagen hölls ca 30 presentationer av Enfos experter, kunder och partners. Dagen började med tidig frukost kl 07.00. Marknadsdirektör Adam Ritzen på Enfo intervjuade Anders Borg, Sveriges f.d. finansminister. Anders Borg berättade om hur digitalisering påverkar världsekonomin och dilemmat mellan utbildning och teknik. Lars Aabol, VD för Enfo Sweden AB och Samuli Savo, Ansvarig för affärsområdet Outsourcing på Enfo, inledde dagen genom att redogöra för den tudelning som sker av IT (Bimodal IT). Den första delen är de grundläggande IT-tjänster som bara måste fungera som kräver stabilitet och långsiktighet. Den andra delen IT är mer verksamhetsnära och värdeskapande och kräver att man är snabbfotad, innovativ och arbetar agilt.

Efter introduktionen kunde deltagarna välja mellan sex intressanta spår. Exempelvis berättade Business CIO:n på Coop om hur de använder big data för att skapa kundnytta. Ett annat exempel är Ambeas CIO som berättade om de nyttor och stora mervärden, utöver betydande kostnadsbesparingar, som har uppnåtts genom att man tillsammans med Enfo utvecklat hela Ambeas IT-miljö. De ämnen som behandlades under dagen var; BI & analytics, Den digitala identiteten, Det nya arbetslivet, Integration & API:er, Processinnovation & självbetjäning, Service & asset management samt Smart outsoucing. Mer information om programmet finns enfo.se.

Enfo EvolutionDay-deltagarna fick ta del av Steve Wozniaks presentation via en direktsänd videolänk. Wozniak berättade om hur han tillsammans med Steve Jobs påbörjade den resa som resulterade i det framgångsrika företaget Apple. Enfos VIP-deltagare hade dessutom möjlighet att delta i Executive Days övriga program och lyssna till Simon Sinek, Lena Apler, Petter Stordalen och Anders Borg. Under hela dagen gick det att lyssna till och prata med Enfos partners; Anaplan, IBM, Microsoft, Mulesoft, Tele2 och Qlik

Sammanfattningsvis är vi på Enfo mycket nöjda med dagen och värdesätter att våra kunder och kontakter tog sig tid att spendera en heldag tillsammans med oss, vår partners och våra kunder. Vi ser fram ett nytt spännande 2016 med många nya datadrivna, molnbaserade, integrerade, digitala affärsmöjligheter!