UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Nyhet januari 22, 2015

Enfo Pointer vidareutvecklar Enics beslutsstöd med Qlik Sense

Enfo Pointer har gjort världens första tilläggsaffär på Qlik Sense, det är kontraktstillverkaren Enics som redan efter en månad beslutat sig för att införskaffa fler licenser. Under många år har Enics använt QlikView, vilket de varit väldigt nöjda med och nu ser de Qlik Sense som nästa steg i utvecklingen.

Med QlikView har Enics över trehundra användare och ett stort stöd inom bolaget, lösningen används inom verksamhetsområdena försäljning, ekonomi, supply chain, inköp och finans. Målet har varit att få all nödvändig information från olika källor till en vy för snabbare beslutsfattande och bättre överblick. De använder även QlikView för att skapa historiska filer för data som inte kan återskapas på andra sätt.

Enics ser att Qlik Sense kommer att bli den primära Business Intelligence-lösningen de använder sig av i framtiden då produkten är ett mycket bra verktyg för visualisering och snabba analyser. Parallellt kommer de att fortsätta använda QlikView då produkterna kompletterar varandra väl. Företaget arbetar mycket med LEAN och ständiga förbättringar för alla områden de verkar inom och i det arbetet kommer Qlik Sense bli en viktig komponent. Projektet för Qlik Sense driver Enics tillsammans med Enfo Pointer och tillsammans kommer de att utvärdera vidareutvecklingen för att identifiera fler intressanta användningsområden för produkten.

Christer V Andersson arbetar som Application Manager på Enics och han anser att Enfo Pointer är en bra partner för utvecklingen av QlikView och Qlik Sense. Enfo Pointer har tidigare hjälp Enics inom ett flertal områden som innefattar allt ifrån att licensförsörjning till större utvecklingsprojekt där integrationen mellan QlikView, webbgränssnitt och SQL-databas behövts. Vid den nya implementeringen av Qlik Sense höll även Enfo Pointer en första utbildning för Enics.

”Enfo Pointer består av en stor mängd kunniga medarbetare och de är väldigt snabba på att svara på våra frågor. Vi anser att de är angelägna om att lösa våra problem och komma med lösningar. Det känns också bra att Enfo Pointer är en av Qliks få Elite Partners.”, säger Christer V Andersson Application Manager QlikView på Enics.

Om Enics:

Enics är elektronikindustrins självklara val för tillverkning av högkvalitativ elektronik inom områden som energi, industriell automatisering, transporter, automatiserade processer och instrumentering. Som ett av världens största företag inom tillverkningstjänster för elektronikindustrin (EMS) hjälper vi industriföretag att optimera sina värdeskapande processer och förbättra sin konkurrenskraft genom såväl förbättrad produktivitet och tillförlitlighet som kortare tid mellan utveckling och försäljning och lägre totalkostnad. Enics tillhandahåller kompletta tillverkningstjänster inom EMS inom allt från ingenjörstjänster, fullskaliga tillverknings- och eftermarknadstjänster till styrning av inköp och flödesekonomi. Vårt världsledande erbjudande inkluderar snabb prototypkonstruktion och introduktion av nya produkter (NPI), kostnadsreduktion, utveckling av testsystem, montering av tryckta kretskort (PCB), montering av komponenter och system samt reparation och underhåll. Ytterligare information om företaget finns tillgängligt på www.enics.com.