UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Kompetensområden

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Nyhet april 27, 2015

Microsoft köper Datazen och fortsätter satsningen på mobil BI

Microsoft meddelade i förra veckan att de förvärvar Datazen Software, en ledande startup inom mobil Business Intelligence.

Datazen positionerar sig som en mobil BI-lösning för kunder som vill bygga on-premises. Datazens teknik och lösningar kompletterar Microsofts molnbaserade Power BI på ett bra sätt. Genom förvärvet kan SQL Server Enterprise Edition-kunder (version 2008 och uppåt) få en lösning för mobil BI som inte är beroende av att de köper Office 365 eller Power BI-licenser. Det är möjligt att ladda ner Datazens mjukvara helt kostnadsfritt. Microsoft själva poängterar att företag enklare behöver få tillgång och kunna visualisera data i olika mobila enheter, inte bara Windows Phone, utan även iOS och Android. På sikt kommer Microsoft förmodligen att integrera teknologin i Power BI-produkten, men det är fortfarande oklart exakt hur detta kommer att se ut.

- Det är tydligt att Microsoft de senaste åren har öppnat upp sig för iOS och Android, särskilt sedan Satya Nadella blev utnämnd till VD i februari 2014. Ryktet säger att de till och med kommer att byta namn på Datazens produkter till PowerBI for Android och PowerBI for iOS”, säger David Stavegård, Business Area Manager på Enfo Pointer. – Microsoft har gjort flera strategiska företagsuppköp den senaste tiden och får på det sättet tillgång till både produkterna och bra personal, som ibland kan vara minst lika viktigt. Det ska dock bli intressant att följa vad som kommer ut produktmässigt”, avslutar David Stavegård.

Läs Enfos blogginlägg om Microsofts köp av R Analytics