UTFORSKA vad vi kan och gör
UTFORSKA vad vi kan och gör

Stäng

Tjänster

Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Nyhet juli 03, 2015

NCC först ut med Windows 10

Den 29 juli släpper Microsoft Windows 10, men redan denna vecka har NCC tagit beslut om testa, utvärdera och på sikt även rulla ut det nya operativsystemet. NCC blir först ut i Sverige, och har anlitat Enfo för att hjälpa till med genomförandet.

NCC använder idag Windows 7 och Enfo kommer att hjälpa NCC, först med ett pilotprojekt med start i augusti 2015, därefter utvärderas piloten med ambitionen att rulla ut Windows 10 i organisationen.

– Det finns flera anledningar till att vi väljer att satsa på Windows 10. Primärt för att stödja existerande strategier, bland annat mobilitet men även kommande krav från vår verksamhet kopplat till ett förändrat arbetssätt. Vi ser även att efterfrågan för så kallade 2-1 enheter växer stadigt, både från traditionella IT-användare men även från en helt ny kategori IT-användare som växer fram inom NCC. It sträcker sig nämligen längre och längre ut i organisationen och vi behöver stöd för touch-devices på ett helt annat sätt än förr, säger Erik Westergren, End User Platform Manager, på NCC.

Enfo har arbetat med NCC flera år och har bland annat hjälpt till att automatisera och effektivisera arbetsflöden och processer inom NCCs IT-organisation.

– Vi är proffs på att designa och bygga förutsättningar för framtidens arbetsliv. Windows 10 är en viktig komponent för att möjliggöra en modern arbetsplats. Det är oerhört kul att vår kund NCC blir först ut och att vi får fortsatt förtroende att hjälpa NCC, säger Erik Brügge, VD på Enfo Zipper.

För mer information vänligen kontakta: Erik Brügge, VD, Enfo Zipper Tel: 070-447 28 87 Email: Erik.brugge@enfo.se

eller

Erik Westergren, End user Platform Manager, NCC Tel: 070-233 09 49 Email: Erik.westergren@ncc.com www.ncc.com

Läs artikeln ”Microsoft: Det tar fart i vår” som publicerades i Digital Teknik den 20 augusti 2015.

Läs artikeln ”Microsoft: Windows 10 tar fart i vår” som publicerades i Ny Teknik den 26 augusti 2015.