Kontakta oss

KAFFE ELLER TÉ? Vi kan väl ses över en kopp.

Microsoft Power BI

I mitten av februari 2017 flyttade Gartner upp Microsoft till en av ledarna i sin Magic Quadrant-fyrfältare för BI-verktyg. På vår webbplats berättar vi vad du bör känna till om marknadens ledande BI-verktyg och presenterar Power BI genom fyra olika användningssätt.

Power BI är en molnbaserad lösning för rapportering, analys och visualisering av data. Lösningens styrka är att den är lätt att använda och kan utformas enligt de behov som olika användarroller och organisationer har.

Med Power BI får du enkelt en helhetsbild av affärsverksamhetens centrala nyckeltal. Power BI kan karaktäriseras som en interaktiv lösning som erbjuder användaren möjlighet till insikter genom enkla djupgående funktioner och djup visuell intelligens. Vid utvecklingen av Power BI har man satsat på att göra lösningen tillgänglig för olika enheter, så den fungerar därför givetvis lika bra med en surfplatta eller en telefon. Du kan enkelt dela information från din dashboard och ställa in notiser för situationer där olika typer av beslut krävs. 

VARFÖR POWER BI?

  • Relevanta dashboards  – all viktig information på samma plats 
  • Möjlighet att gå ner på detaljnivå
  • Rapporter och dashboards är enkla att dela
  • Aktuell information som stöd för beslut
  • Går att använda med alla mobila enheter 
  • Enkel och snabb att använda och implementera, skalbar vid behov
hur används power bi?

Åtkomst till Power BI demomiljön

Enfo har byggt en demomiljö där du kan bekanta dig med Power BI. Där har du tillgång till verklig flygtrafikdata. Vi har sammanställt datan i dashboards. På sidan finns även en introduktionsfilm till verktyget som hjälper dig att komma igång. 

Vår introduktionsfilm innehåller ämnen såsom;

  • Dashboards
  • Visualisering av data
  • Att drilla fram data
  • Avvikelseanalys 

Prova Power BI gratis

power bi desktop & power bi service 

 

Power BI Desktop 

Power BI Desktop är ett självserviceverktyg för att samla in, analysera och visualisera information. I Power BI Desktop kan slutanvändaren använda data från flera olika källor och system och kombinera dem med varandra. Efter det kan informationen visualiseras, vilket innebär att användaren kan skapa olika typer av rapporter. Power BI en interaktiv lösning, vilket möjliggör en närmare fördjupning för att hitta mer detaljerad information.

 

Power BI Service

Rapporter som redigerats i Power BI Desktop kan delas med behörigheter eller rättigheter både internt och externt med hjälp av den molnbaserade lösningen Power BI Service. Det är möjligt att sammanställa olika dashboards utifrån rapporterna, vilket gör att olika användargrupper får de vyer de vill ha, och du ser nyckeltalen på en gång. Även andra användare kan redigera rapporter och dashboards i Power BI Services grupparbetsrum.