Kristina Hagström-Ilievska

Månadens intervju mars 27, 2017

Lärandet – en investering för framtiden i en digitaliserad värld

Digitaliseringen kräver förändring och förnyelse. Förändring i sin tur kräver involverade medarbetare. Idag går allting så oerhört mycket snabbare än för bara några år sedan. Förändring är, för de allra flesta bolag, idag ett konstant tillstånd. Att på ledningsnivå ha en förståelse för och bejaka detta tillstånd är avgörande för den framtida konkurrenskraften.

Det är därför ren lyx att i ledningsgruppen för Enfo Integration kunna skryta om att ha ett fullblodsproffs i detta ämne.  Kristina Hagström-Ilievska, sälj- och marknadschef på Enfo Integration, har en passion för lärande och att inspirera medarbetare att utmana sig själva, tänja gränser och våga lära sig nytt. Hon är inte bara en uppskattad chef utan även en fantastisk kollega. Med 15 års erfarenhet inom säljledning inte minst från ett av världens största och mest välrenommerade utbildningsföretag Dale Carnegie men även senare som svensk säljchef på Brightstar, har Kristina mycket av den erfarenhet som krävs för att driva en organisation på en förändringsresa. 

- Förmågan att lära är grunden till allt och oavsett om det handlar om att lära sig språk, hur vi ska anpassa oss till en ny digital värld eller förstå hur viktig integration är för att lyckas med sin digitalisering så är lärandet en investering för framtiden. Det blir min uppgift på Enfo att få verksamheter att välja den investeringen, berättar Kristina.

En annan passion som Kristina har är intresset för människan, och då framförallt de människor som oftast inte lyfts fram i rampljuset. Att Kristina vill lyfta och synliggöra Systemintegratörens roll är ingen slump. Integratören är som en domare i fotboll. Rollen är inte så framträdande men den är nödvändig för att det ska bli en match överhuvudtaget. Integratören är nödvändig för att överhuvudtaget möjliggöra t.ex. produktionen av en applikation som gör att du säkert kan göra en digital utcheckning på Nordic Choice hotell. 
 
Mycket av den förändring med nya spännande produkter och tjänster som vi ser idag har möjliggjorts av en integratör. Det är hen som får systemen att prata med varandra över gränser som tidigare var omöjliga, det är hen som gör att det coola du vill ha fungerar. Kristina ser som sin uppgift att skapa förutsättningar för att kunder och integratörer träffas och talar med varandra för i just det mötet kan det hända att ett möjliggörande av framtiden sker.

- Jag är stolt över att jobba på en arbetsplats med så många smarta och engagerade människor och jag ser det som mitt ansvar att visa industrin och kunderna hur mycket som finns att hämta hos Enfo Integration. Jag ser fram emot att utmana kunderna och ta dem med in i framtiden på rätt sätt. 

Kristina beskriver sig själv som en naiv optimist och letar efter det goda och positiva i människan.

- Jag vill lämna den här världen lite bättre än när jag kom hit och göra ett avtryck, berättar Kristina. 

Det märks i jobbet såväl som i det privata livet där Kristina är ordförande i den ideella föreningen ”From One To Another”, som hon tillsammans med andra vänner grundade 2012. Föreningen kämpar för varje flickas rätt till utbildning och delar årligen ut stipendier till High School. Hittills har föreningen gjort detta möjligt för 95 flickor i sydöstra Kenya men man är inte nöjd än utan spänner bågen ännu högre med målet att ha gett 1000 flickor samma möjlighet innan 2030. 

Kristina ser ljust på framtiden. Höstens uppköp av e-man stärker positionen som marknadsledare i Sverige men även en etablering i Danmark, Finland och Norge är på gång. 

- Vårt mål under 2017 är att synas och höras och ta den plats som våra fantastiska medarbetare förtjänar och göra det som kommer skapa mervärde för vår kunder.

På denna resa kommer Kristina spela en avgörande roll.

Namn: Kristina Hagström-Ilievska
Ålder: 36 år
Befattning: Sälj och marknadschef Enfo Integration
Bor: på Värmdö
Familj: man och en tvåårig son.
Motto: Naiv optimist -letar efter och tror på det goda och positiva i människan. 
Fritidsintressen: Träna och resa så mycket jag kan och sedan tycker jag om att lära mig och att göra nya saker.