Anna Sarafian

Månadens intervju maj 05, 2017

Anna Sarafian - Ett uppdrag är inte en rättighet utan något man förtjänar

Anna Sarafian jobbar sedan tio år tillbaka på ENFO inom området IT Service Management (ITSM) och ser fram emot fler lärorika år och att med stor nyfikenhet hjälpa fler kunder in i den digitala dimensionen.

Anna Sarafian

ITSM handlar om styrning, metoder, arbetssätt och processer för att ta fram och leverera informations- och kommunikationsteknikbaserade tjänster.

Till att börja med utbildade Anna sig till lärare inom musik och matematik och jobbade ett antal år inom detta men kände att hon ville gå vidare. Sagt och gjort: hon skaffade sig en examen inom systemvetenskap med inriktning på ITSM och har därefter kontinuerligt fortsatt att bygga på sin kompetens genom att gå de kurser som är standard inom ITSM. Nu har hon siktet inställt på att bli ITIL expert. ITIL står för Information Technology Infrastructure Library och är en branschstandard som helt enkelt är en samling principer för hantering av IT-tjänster där fokus ligger på att IT-tjänsterna ska anpassas efter de behov som uppstår i verksamheten.

- Det är viktigt att hålla sig uppdaterad och utbilda sig kontinuerligt som konsult, att tala i rätt termer och hela tiden ligga i framkant inom sitt område, att veta vad som är nytt och att kunna verkställa nyförvärvade kunskaper i uppdrag, berättar Anna och fortsätter:

-Och allt detta får jag göra på Enfo! Jag uppskattar verkligen min frihet och att jag får ta ansvar för mitt eget arbete och resultat. Det gör att jag utvecklas och sporras till att leverera hög kvalitet med fokus på det som är bäst för kunden samtidigt som jag har möjlighet att hålla en bra balans mellan arbete och familj.

Anna har ett starkt förtroende för ledningen och en chef som är tillgänglig och stöttar och backar upp henne upp på ett sätt som passar henne. Han har själv varit konsult och har därför en bra insikt och förståelse för vad man uppskattar när man spenderar större delen av sin tid ute hos kund.

Som konsult får man det bästa av två världar enligt Anna. Man får prova på många olika roller, komma till flera olika kunder och får erfarenhet av olika lösningar men utan att byta jobb, chef och kollegor. Anna triggas av möjligheten att kunna använda erfarenheterna från en kund till andra projekt hos andra kunder.

– Att leverera ett värde och göra ett avtryck i det uppdrag jag utfört och att kunden sedan efterfrågar mig för att jag har gjort ett bra jobb, det ger någon slags vakenhet och vilja att hela tiden leverera kvalitet och att inte luta sig tillbaka och vara nöjd. Ett uppdrag är inte en rättighet utan något man förtjänar, konstaterar Anna

Enfo har under flertalet år byggt upp ett team med skickliga projektledare som har ett gott rykte i branschen. De har även möjligheter att jobba internationellt i bl.a. Indien, Storbritannien och Polen.

Men hur gick det med musiken då, lämnade Anna den helt när systemvetenskapen tog plats i hennes liv? Nej, musiken är numera mest en fritidssysselsättning och en kul grej att tala om när hon presenterar sig men den bidrar också till mycket gemenskap på jobbet. Anna har faktiskt ett helt gäng med fans bland kollegor i Indien som hon jobbat tillsammans med under det senaste året som aktivt lyssnar på hennes musik och som efterfrågat fler låtar. Det är tack vare deras påhejande som Anna i dagarna kommer ut med en ny låt. Den heter ”I’ll never let you go” och du kan lyssna på den här

Och som om inte det räckte så fick Anna nyligen ett SMS från några av kollegorna i Sverige där det stod: - Du ska vara trummis i vårt band! Och så fick det bli, så för alla Enfokollegor blir det härmed premiär på nästa regionmöte i Göteborg.

Ålder: 46

Befattning: IT Service Management Consultant at ENFO

Bor:  Linnéstan Göteborg
Familj: Make John PR-konsult och musiker, Döttrarna Amanda 17 år, Annie 14 år, Agnes 8 år

Motto: ”Ärlighet vara längst” och ”Gräv där du står”
Fritidsintressen: Musik, att både spela ihop med andra samt att skapa musik.

Löpning; springer 2-3 gånger i veckan.

Familjen; Det största fritidsintresset är att hänga med min familj.