Skip to main content

Bild

Image

default image 4
Blogg

Joakim sitter på nycklarna till dina smarta beslut

Sektioner

Text

De senaste åren har efterfrågan på integrationsutvecklare ökat lavinartat. Med digitalisering och enorma dataflöden kommer behovet av integration. På kort tid har därför personer som Joakim blivit några av de viktigaste spelarna inom en mer strukturerad digitalisering.

 

”Förståelsen för hur avgörande bra integrationslösningar är har ökat enormt de senaste åren i och med att alla har börjat koppla ihop sina smarta hem och liknande,” säger Joakim Andersson, integrationsutvecklare på Enfo.

Joakim Andersson arbetar som integrationsutvecklare på Enfo sedan tre år tillbaka. 
"Du kan se oss som en tolk - tänk att en fransman och en tysk ska prata med varandra, då är jag personen som översätter mellan dem. De bästa utvecklarna är inte bara grymma tekniker utan också bra människokännare”, säger Joakim. 

De bästa utvecklarna är inte bara grymma tekniker utan också bra människokännare.

Author

Joakim Andersson

Author's title

integrationsutvecklare

Text

Systemintegration kan vara direkt avgörande för ett företags utvecklingsmöjligheter och välmående - det kan inte understrykas tillräckligt. Men tyvärr hamnar ämnet ofta i bakvattnet till förmån för populärare diskussioner som till exempel AI och IoT trots att allt bygger på integration och att olika systemspråk ska kunna förstå och prata med varandra. För att kunna nyttja det nya coola måste integrationen fungera. 

Integrationsutvecklaren är verkligen som spindeln i nätet. Systemintegration är den centrala delen av företaget och själva infrastrukturen som håller ihop allt. Hemligheten med att skapa bra integrationslösningar är duktiga och hungriga utvecklare som hela tiden drivs av viljan att ta fram bättre och bättre lösningar. Det är ingen dans på rosor - utan ett hårt jobb. Men när du lyckas skapar du affärsvärde som gör skillnad.  

Så blir du en grym integrationsutvecklare 

Var hungrig

Du måste hela tiden vara på jakt efter ny information och hungrig efter att lära dig nya saker. Det är en nischad del av en spännande bransch där allt går väldigt fort framåt. Det finns få juniora integrationsutvecklare idag - så om du har ett starkt driv kan du lätt få mer ansvar snabbt.

Var ödmjuk

Det är lika bra att inse att du inte kommer att kunna allt från början. Du måste vara medveten om allt som du inte kan. Var prestigelös och inte rädd för att be om hjälp från olika forum, ditt nätverk och kollegor. Ett komplext område kräver ödmjukhet för att lyckas hela vägen. 

Bli en människokännare

Att jobba som integrationsutvecklare kan ibland påminna om en IT-support. Förvänta dig inget tack när allt fungerar. Däremot så kommer du garanterat att bli påmind när något inte fungerar. Lär dig att aldrig ta det personligt, utan inse istället att det är så vi människor fungerar. Kom ihåg hur tillfredställande det är att lösa problemen istället, för det är häftigt.

Var en lagspelare

Rollen som integrationsutvecklare innebär att du är spindeln i nätet, den centrala punkten på ett företag. Därför är det viktigt att du kan samarbeta med andra människor – det är tillsammans ni kan lägga pusslet som skapar värde. 

Dela