Skip to main content

Bild

Image

default image 3
Blogg

Ludvig har kompassen för att undvika RPA-projektets fallgropar

Sektioner

Text

Vi på Enfo existerar därför att vi är experter inom IT-branschen. Vi finns så att våra kunder kan syssla med sin kärnverksamhet och slippa vara bäst på IT.

Det krävs ett enormt engagemang och arbete för att upprätthålla ett stabilt och högt förtroende från våra kunder. Men för att kunna fortsätta leverera rätt lösningar och upprätthålla ett högt förtroende är det extremt viktigt att vara i framkant, både när det gäller teknik och våra certifierade konsulter. Ett exempel på en sådan teknik är Robotic Process Automation (RPA). Ludvig har ett flertal certifieringar och arbetar i nuläget med RPA inom finans.

“Certifieringar är ett körkort som visar på baskunskaper och best practice inom teknologin. Likt bilkörkort så betyder inte körkortet att man per definition är en bra bilförare. Det är genom erfarenhet och omkringliggande kunskaper som vi utvecklare blir duktiga.”  

Men man är inte en fullfjädrad utvecklare bara för att man innehar certifieringar även om de är baserade på de senaste kunskaperna kring RPA-implementationer och är viktiga för att undvika fallgropar och bygga robotar som är effektiva och optimerade för stora RPA-projekt. 

Image

Image

Ludvig Holmgren

Det är enkelt att bygga robotar som fyller ett syfte för ett specifikt ändamål men certifikaten är framtagna för att lösa generella problem och standardisera vilket gör det mycket tydligare och enklare vid analys, design, utveckling, testning, och underhåll.

Author

Ludvig Holmgren

Author's title

konsult inom RPA på Enfo

Text

RPA är ett hett ord på marknaden och många vill implementera verktyget på sina verksamhetsprocesser i hopp om att effektivisera och öka affärsvärdet. Det finns idag ett flertal konsultbolag som erbjuder RPA till sina kunder, men viktigt är att man först tar ett steg tillbaka och undersöker vilken teknik som verkligen kommer att lösa kundens problem.

Nyfiken på RPA? Här har vi samlat massor av bra information på ämnet! 

“Som jag ser det så har Enfo många års erfarenhet av både stora och små IT-projekt inom många områden. Att ha en sådan kompentens är tryggt - särskilt för kunderna då RPA inte alltid är rätt teknologi för att lösa deras specifika problem. Det är viktigt att då kunna identifiera rätt teknik/metodik som löser de utmaningar som kunderna har. Det betyder att Enfo besitter en bred och djup kompentens som många gånger är mycket användbart i RPA-projekt, som inte sällan kan resultera i en kombo av flera tekniker. Vi som utvecklare kan förlita oss och basera utvecklingsarbetet på väl beprövade kunskaper och koncept så som exempelvis integration och flaggskeppet Baseline - detta utmärker Enfo i mängden”

Missa inte vårt kostnadsfria webinar den 21 maj där Ludvig kommer att visa hur en RPA lösning kan se ut i verkligheten!

Dela