Skip to main content

Bild

Analytics laptop Enfo
Blogg

Mitt första år på Enfo

Sektioner

Anna Törnblom Enfo

Text

Nu har jag spenderat nästintill ett helt år på Enfo. Till skillnad från vad många andra säger när de pratar om det gångna året så måste jag påstå att det har varit ett av det bästa åren hittills för mig.  

Min resa hos Enfo startade med en praktikplats som en slutlig del av min utbildning. När jag sökte praktik hade jag egentligen inte tänkt mig att jag skulle hamna på integration utan jag letade mest inom området verksamhetsutveckling. Min nuvarande chef Kristina Lid försäkrade mig om att arbetet inte involverade en överväldigande mängd programmering, något jag var orolig för och en anledning till att jag lutade åt verksamhetshållet. Något annat som hon indirekt försäkrade mig om var att hon brann för sitt arbete och att hon var mycket engagerad i att jag skulle få en bra praktik och ett passande uppdrag att jobba med. Det var tydligt att hon kämpade och verkligen ville att min praktik på Enfo skulle bli av. Tack vare det stödet jag kände så valde jag att göra min praktik här trots att jag kände mig osäker på integration. Ett val jag absolut inte skulle få ångra.  
 

Praktikuppdraget utfördes hos kunden Nordic Choice Hotels (NCH). Då, precis som nu, hade jag flera kollegor från Enfo i teamet som hjälpte mig komma in i arbetet. Det fanns otroligt mycket att lära sig och det gör det än. Jag fick bra stöd från alla kollegor och det fanns en vilja att lära upp mig, hos Enfo men även från kundens sida. Mot slutet av min praktik på tre månader blev jag erbjuden en anställning hos Enfo och vid det laget fanns det ingen tvekan, jag var förälskad i integration.  
 

Mitt första år på Enfo har varit otroligt lärorikt och utmanande. Under början av min anställning fick jag chansen att bli en certifierad mulie vilket var mycket roligt och en milstolpe för min del! Medan jag lade all min uppmärksamhet på att studera inför certifikatet kämpade Kristina för att jag skulle få ett bra uppdrag och mot all odds fick jag komma tillbaka till samma kund som jag utförde praktiken hos! Och tur var väl det i och med att det inte gick att träffas på grund av Corona så kändes det väldigt bra att mitt första uppdrag var hos en kund där jag redan hade spenderat tre månader på att lära känna teamet. Tack vare det kunde jag tryggt sätta mig in i arbetet direkt till 100%.
 

Från att vara någon som kände smärre skräck över den mer tekniska sidan av IT har jag under min tid hos Enfo utvecklats till någon som brinner för det.

Author

Anna Törnblom

Author's title

Integrationsutvecklare

Text

Varje dag lär jag mig något nytt, hittar nya lösningar och diskuterar med mina kollegor. Arbetet är mycket mer varierat och “fylligt” än vad jag hade föreställt mig att ett typiskt “kontorsarbete” kunde vara. Man är verkligen spindeln i nätet när jag arbetar med integration och det märks. Jag har nyligen byggt min egen integration från scratch hos NCH vilket jag är otroligt stolt över. Från att vara någon som kände smärre skräck över den mer tekniska sidan av IT har jag under min tid hos Enfo utvecklats till någon som brinner för det. Mitt första år på Enfo har dessutom varit mitt första år i arbetslivet och det kommer jag vara evigt tacksam för. Jag kan inte tänka mig ett företag som hade passat bättre, jag har blivit otroligt bra omhändertagen och jag har fått turen att ha min första upplevelse i arbetslivet på ett företag där jag verkligen trivs.  

Tack för det första av många kommande år! 

#itsallaboutintegration 

Anna Törnblom
Integrationsutvecklare 
anna.tornblom@enfogroup.com
LinkedIn
 

Dela