Skip to main content

Bild

Image

Person working in Pod chair
Blogg

Morgondagens datadrivna vinnare

Sektioner

Image

Seppo Kuula

Text

Den digitala tidsåldern utmanar oss att springa snabbt, men jag föredrar att springa smart. Hur? Genom att fokusera på den viktigaste värdeskaparen: data.

 

I dagens affärsvärld är det data som verkligen betyder något. Enligt IBM har 90 procent av all digital data som finns i världen skapats under de senaste två åren. Det är otroligt! Men samtidigt som datamängden växer exponentiellt blir källorna mer och mer fragmenterade. I den här allt mer komplexa miljön måste företag klara av att hantera dataflöden, och förädla, analysera och använda data på ett klokt och värdeskapande sätt. Här är det inte alltid den starkaste som överlever, utan den som är intelligent och kan anpassa sig till förändring.

För att springa smart och proaktivt gäller det att föra samman allt, och det börjar och slutar med data – din allra bästa vän.

Hur använder man data på bästa möjliga sätt? Hur maximerar man värde för företaget genom att skapa en trovärdig bas med möjlighet till iterativ utveckling? Naturligtvis finns det mängder av kreativa lösningar, men jag vill ändå framhålla integration som nyckeln till hållbarhet. Vår gemensamma digitala resa tvingar oss alla att sträcka oss till det yttersta för att gå i bräschen för utvecklingen. Vill du skapa fantastiska digitala tjänster som kunden älskar att använda och som skapar konnektivitet i ekosystemet? Strålande, det är bara att sätta igång! Men data finns i alla de traditionella systemen. Det här är ditt yin och yang – båda behövs och måste synkroniseras. Och det är här som informationshanteringen spelar en nyckelroll. Magin sker i skiktet mellan den digitala tjänsten och de traditionella systemen. Genom att föra samman allt på ett klokt sätt kan du både driva och förändra ekosystemet.

Jag brinner för att skapa värde för företag, vilket är den viktigaste anledningen till vårt starka fokus på data och digitala molnlösningar.

Author

Seppo Kuula

Author's title

vd, Enfo

Text

Integration i molnet är ett spännande område. Själva tekniken har funnits där länge. Men med teknik följer komplexitet. Hur bemästrar vi komplexitet? Hur kan vi använda all data för att skapa intelligentare affärsverksamhet? Genom att föra samman, förädla, stödja och använda alla dessa pusselbitar på ett bra sätt. Det här är min passion och min drivkraft. Och det här är skälet till att jag älskar data och allt det värde som data kan skapa. Mitt mål är att vår organisation liksom våra kunder ska kunna vara helt datadrivna och använda integration i molnet som ett värdeskapande verktyg för företaget.

Jag brinner för att skapa värde för företag, vilket är den viktigaste anledningen till vårt starka fokus på data och digitala molnlösningar. Från erfarenhet vet jag att många organisationer utvecklar olika fristående lösningar, men har svårt att se helheten och fördelarna. Och det är helt enkelt inte är bra nog för mig. Jag vet att vi har förmågan att hjälpa våra gamla och nya kunder till tillväxt med hybrida plattformar från traditionella system till hybrid till offentligt moln. Och det är det vi ska göra. Skapa magi tillsammans. Vi bemästrar komplexiteten och ser till att våra kunders resa blir intelligent och att vi går tillsammans hela vägen.

Och jag tror att den datadrivna transformationen dessutom leder till ett starkare Norden, där teknologi stärker individer, affärer och samhällen. Den mobila revolutionen började i Norden, och det gör även datarevolutionen. 

Låt oss föra samman data och skapa värde tillsammans!

Seppo Kuula, VD Enfo

Dela