Skip to main content

Bild

Image

Service Desk - näin syntyy paras asiakaskokemus
Blogg

O365 - Så mycket mer än bara Outlook, Word och Excel

Sektioner

O365 - Så mycket mer än bara Outlook, Word och Excel

Text

Många företag är idag på väg in i eller har redan rullat ut Office 365 på företaget med fokus på en eller ett fåtal av applikationerna. Oftast är den e-postfunktionen Outlook som är anledningen till att man skaffar licensen då man vill ha en molnbaserad lösning för e-post. Tyvärr är det vanligt att företag idag missar att det finns en hel rad med andra användbara appar som ingår i paketet! 

Ladda ner guiden och läs mer: Så får ni ut den fulla effekten av er O365 satsning! 

Vad är egentligen O365?

O365 är en samling molnbaserade produkter och tjänster från Microsoft. Där i ingår bland annat office-paketet som många känner igen med Word, Excel och Powerpoint. Det finns även appar och verktyg för fildelning, dokumenthantering, e-post, intranät och mycket mer! Eftersom O365 är molnbaserat betyder det att allt finns tillgängligt var du än är, och på vilken enhet du än använder, dator, mobil eller surfplatta. Detta gör dig till en superanvändare i dagens digitala värld!

Vanliga appar som man inte vet att man har?

O365 består av mer än de vanliga Outlook, Word och Excel som vi känner till och är vana vid. Visste du att du får en hel uppsättning av appar att använda i din licens? Det visste du säkert, men hur många av dem används? Det är inte ovanligt att företag köper in O365 licenser, men förblir helt ovetandes om nyttan i flera av apparna. Det betyder i flera fall att man använder och betalar för ett annat system som gör det som en app i O365 kan göra. Man kan likna det vid att köpa en all-inclusive resa samtidigt som frukost, lunch och middag inhandlas från grannhotellet. 

Här är några exempel på appar utöver de vanligaste:
Teams

Teams samlar allt på en delad arbetsyta – så att du kan jobba var du vill och enkelt chatta med teamet, samarbeta på filer och arbeta med dina favoritappar.

Sharepoint

Microsoft själv kallar det för "Ditt mobila, intelligenta intranät". Dela filer, data, nyheter och resurser. Anpassa webbplatsen och underlätta teamets arbete. Samarbeta smidigt och säkert med teammedlemmar både i och utanför organisationen – på alla enheter.
 
Samtliga appar som kommer med den molnbaserade lösningen O365 går att nå från mobil, dator och/eller via webbläsare. Du når alla Office applikationer genom att logga i O365.

Kicki Kåbring, Verksamhetskonsult Modern Workplace, Enfo

 

För att läsa mer om vilka appar som ingår i O365 och hur du maximerar effekten av din licens, ladda ner vår guide genom att klicka på länken nedan!

Dela