Skip to main content

Bild

Image

default image 3
Blogg

Så levererar Patrik och hans team molntjänster i världsklass

Sektioner

Text

Tillsammans med sitt team paketerar han molntjänster som AWS, Microsoft Azure och Google Cloud - allt för att hjälpa fler och fler kunder som vill ha en säker resa upp i molnet.

 

"För oss handlar det om att ha det tekniska övertaget genom att ha medarbetare som drivs av att hjälpa varandra och ständigt lära sig nya saker” säger Patrik Lagerträd, ansvarig för Cloud Operation på Enfo.

Enfo har nu kommit långt i sin satsning på Cloud. Bland annat har man sedan 2012 byggt upp PostNords infrastruktur för logistik och feedback. Idag är Enfo ett av de företag som har störst erfarenhet kring molntjänster i Skandinavien. Tillsammans med sitt team inom Cloud Operation (COPS) i Örebro tar Patrik fram processerna, systemen och säkerhetslösningarna för molnet. Jobbet består av en ständig jakt på att utmana och utveckla dagens teknik – allt för att hålla sig i den absoluta framkanten när det gäller tekniken.   

"Vi har visualiserat kundens vistelse i molnet, hur den ska kännas och vad vi ska erbjuda som inte våra konkurrenter kan erbjuda. Jag tror också att det känns tryggt att arbeta med oss eftersom vi har en säkerhetsavdelning i världsklass”, säger Patrik. 

Den mest utmärkande egenskapen som alla har är att de gillar att hjälpa sina kollegor.

Author

Patrik Lagerträd

Author's title

Ansvarig för cloud operation på Enfo

Text

Enfos säkerhetsavdelning - global security operation center

En av hemligheterna till en trygg molnresa är Enfos egna säkerhetsavdelning – Global Security Operation Center (G-SOC) - en tjänst med medarbetare som är certifierade och helt dedikerade till att säkra upp kundernas vistelse i molnet. Avdelningen består av utbildad säkerhetspersonal som gör allt ifrån rekommendationer inför flytten upp i molnet till att säkerställa att molntjänsten övervakas i realtid dygnet runt när den väl är uppe och rullar. 

"Vi satsar på helhet och bygger ett mervärde av både kunskap och teknik. För oss handlar det alltid om att processerna runtomkring molnresan ska vara tydliga, hur vi gör vid en onboarding och vad man som kund kan förvänta sig av oss som leverantör. Att ha stabila och säkra processer när man levererar molntjänsten är avgörande”, berättar Patrik.

Vilka personer jobbar i ert cloud-team?  

”Jag tror att den mest utmärkande egenskapen som alla har är att de gillar att hjälpa sina kollegor. När de ser ett problem så tar de själva tag i det och väntar inte på att någon annan ska göra det. Sedan tror jag att vi är bra på att be varandra om hjälp när vi själva inte kan. Jag vill ju att våra team ska fungera som en funktion – att inte vara så personberoende utan istället arbeta för att kunna löser saker tillsammans. För mig är det superviktigt att man kan, vill och vågar be om hjälp när man behöver det.”

Att ha ett öppet sinne och hela tiden våga be om hjälp är avgörande om man vill utvecklas snabbare än alla andra.

Author

Patrik Lagerträd

Author's title

Ansvarig för cloud operation på Enfo

Text

Om att investera i luft och att ständigt hålla sig tekniskt relevant

För att vara den bästa molnleverantören på marknaden är det avgörande att ständigt vara tekniskt relevant och uppdaterad. Att ha förmågan att lyfta hela funktionen av molnet och skapa maximalt värde för kunden. 

"Min målsättning med gruppen är att man ska kunna jobba med ny och spännande teknik, eftersom molnet är något som ständigt utvecklas. Därför är det viktigt att ge alla medarbetare tillräckligt med luft i deras schema för att de ska ha tid för att lära sig nya saker. För mig handlar det om att kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats där vi tar tillvara på varje individs drivkraft och vilja.”

Dela