Skip to main content

Bild

Image

Mattias Fors
Blogg

Windows Insider MVP - på gång med Mattias Fors

Sektioner

Image

Mattias Fors Enfo

Text

  

Mattias Fors utnämndes 2019 till Windows insider MVP, en unik utmärkelse som han är rätt ensam om i Sverige, han är faktiskt den enda just nu. Utmärkelsen har Mattias fått för sitt goda ledarskap, expertis och passion för Windows, vilket han idag arbetar med hos oss på Enfo i rollen som Tech lead inom området Workplace.  

  

Varje år hålls en konferens för alla Microsofts MVPer, just i år blev den fysiska träffen i Redmond inställd på grund av coronaviruset men Microsoft har jobbat hårt med att på kort varsel ställa om till en online-konferens under vecka 12. 

 

 1. Snart är det dags för årets meetup för Windows Insider MVPer, vad ser du mest fram emot med meetupen?  
  Vanligtvis ser vi fram emot att åka till Microsofts högkvarter i Redmond för att träffa Program Managers och andra MVPer. Detta år blir lite annorlunda eftersom allt kommer ske online men såklart ska det fortfarande bli spännande att få ta del av Microsofts kommande planer. 

 

 1. Vad tror du ni kommer få ta del av? Något särskilt som är extra hett just nu? 
  Vi har fått ett utkast på agendan, tyvärr är allt innehåll under NDA, jag får helt enkelt inte dela med mig av den. Värt att notera är att innehållet skiljer sig från vilken MVP kategori man tillhör, i mitt fall är det fokus på kommande förändringar och funktioner inom Windows och tillhörande appar, men jag kommer även bevaka några andra områden också. 

 

 1. Vad arbetar du med just nu på Enfo? 
  Just nu är det mycket diskussioner kring flexibla/mobila arbetssätt hos kunderna för att möjliggöra arbete utan exempelvis VPN, där det kretsar kring Windows Virtual Desktop och Azure Application Proxy. Förutom det arbetar vi mycket med att hjälpa våra kunder att dra nytta av molnets alla möjligheter. Idag ligger mycket fokus på Intune, Desktop Analytics, co-management, Log analytics, app proxy och andra liknande funktioner som hjälper kunder att bli ”molnifierade”.  

 

 1. Låter som att det händer spännande saker på Enfo! Finns det något du vill dela med dig av som kommer göra att vi kan skapa ännu mer värde ute hos våra kunder?  
  Absolut, att ta del av möjligheterna som molnet ger i den moderna arbetsplatsen och nyttja det vid rätt tillfälle är en sak som skapar mervärde och ofta sparar både pengar och tid. I en tid där den flexibla arbetsplatsen är central och arbete sker från många fler platser än kontorets skrivbord ställs det höga krav på att det ska vara möjligt att arbeta överallt. 

  

  

  

Följ Mattias Fors  

Blogg: www.deploywindows.com  

Twitter: https://twitter.com/mattiasfors  

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mattiasf/  

  

Vad är en Windows insider MVP?  

Utmärkelsen “The Windows Insider MVP” får personer som har visat på expertkunskap, föredömligt ledarskap inom området och som har bidragit till att öka andra människors lärande och kunskap inom Microsofts teknik. Utmärkelsen delas ut två gånger om året.   

 

Dela