Skip to main content
Nyhet

Cancerfonden vinnare av Enfos hållbarhetsinitiativ

Sektioner

Analytics Enfo

Text

Under våren utlyste Enfo en möjlighet för organisationer att erhålla en digital pro bono-lösning som syftar till att bidra till en bättre värld. Bland de inkommande ansökningarna har Cancerfonden utsetts till vinnare. Tillsammans med Cancerfonden kommer Enfo att ta fram en lösning som utvecklar användarupplevelsen för givarna och därmed också stöttar cancerforskningens fortsatta arbete.

I samband med Enfos digitala event It’s all about integration den 9 juni tillkännagavs Cancerfonden som vinnare av Enfos hållbarhetsinitiativ, där en organisation tilldelas ett skräddarsytt pro bono-projekt. Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som via gåvor från såväl enskilda som företag finansierar svensk cancerforskning. En viktig uppgift är också att driva opinion och sprida kunskap kring hur vi genom medvetna livsstilsval kan minska risken att drabbas av cancer.

Arbetet med att designa och implementera en anpassad applikation för Cancerfonden kommer att påbörjas under hösten och har som övergripande mål att stötta arbetet med att driva cancerforskningen framåt. Arkitektur och design kommer att göras i nära samarbete med Cancerfonden, allt för att möta deras specifika krav och behov.

Enfo är en av Nordens ledande aktörer inom bland annat datahantering och integrationslösningar. Pro bono-erbjudandet initierades med syfte att erbjuda denna expertis utan kostnad till en organisation som är i behov av en integration som bidrar till en bättre värld.

”Det är tillsammans som vi når vår vision att besegra cancer och precis som inom andra branscher och sektorer ställer den snabba utvecklingen inom digitalisering nya krav på vår insamling. Därför är vi självklart glada över möjligheten att ta del av Enfos expertis inom integrations- och applikationsutveckling för att på så sätt skapa en digital lösning som stärker oss i vårt arbete,” säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden.

”En av tre får cancer, men alla drabbas, vilket gör Cancerfondens arbete så viktigt. Att vi genom vår specialistkunskap kan bidra i detta arbete är förstås otroligt givande för oss,” säger Kristina Lid på Enfo som är ansvarig för projektet och en av initiativtagarna.

 

För mer information, kontakta:
Stina Thor, kommunikationsansvarig
Enfo
Tel: 070-214 3324
E-post: stina.thor@enfogroup.com

 

Enfo
Datadriven transformation
Enfo är ett nordiskt IT-tjänstebolag som möjliggör datadriven transformation för sina kunder. Vi stödjer våra kunder med olika plattformar, informationshantering och affärslösningar för att skapa intelligentare affärsverksamhet. Vi både utvecklar och driver digitala lösningar, och stödjer våra kunder i att lyckas med komplexitet. Vi är 900 nischade experter som jobbar för en intelligentare värld där teknologi stärker individer, affärer och samhällen.
enfo.se
 

Dela