Skip to main content

Bild

Image

default image 3
Nyheter

Enfos senaste värvning: internationell nyckelspelare inom digitalt förändringsarbete

Sektioner

Text

Lena Eineving har en bakgrund med ledande positioner inom flera framgångsrika, globala IT-bolag. Med erfarenhet från Asien, Europa och Nordamerika har nu Lena Eineving landat i sitt nya uppdrag som Vice President och COO för affärsområdet Business Transformation på Enfo i Göteborg. ”Jag trivs bäst att vara i ett sammanhang där många färdigheter kommer till sin rätt. Historien har visat mig att jag gör bäst nytta när jag får chansen att få andra att växa och vara allt de kan och vill vara”, säger Lena Eineving.

Lena Eineving har jobbat tillsammans med Enfo i många år. Först som kund, sedan som partner i flera projekt och till slut som konkurrent – och nu sluts cirkeln som anställd. 

”Ja, det är lite kul faktiskt. Jag har alltid haft djup respekt för det som Enfo gör och trivts med att jobba ihop, både då det gäller kollegor och tjänster. Vårt samarbete har präglats av goda relationer längs hela vägen. Min främsta drivkraft är att jag helt enkelt gillar att samverka med andra människor. Visst, jag arbetar med IT – men det handlar främst om att det är kul att jobba med smarta människor och ha roligt på jobbet tillsammans”, säger Lena.

Lena kommer att jobba med ledarskap, kultur och leverans och vara Site Manager för Business Transformation i Göteborg.

Lena har mer än 20 års branscherfarenhet inom Applications Development, Infrastructure Operations och End User Services. Hon kommer närmast från HCL/Volvo Group IT. 

”Jag har varit i branschen länge. Min karriär började 1989 på Volvo som stordatorutvecklare och efter det gick jag vidare till en rad olika konsultbolag. Bland annat till det marknadsaggressiva Framfab på 90-talet med Jonas Birgersson i spetsen. Man kan säga att grunden för mina erfarenheter och kunskaper inom förändringsarbete och transformation lades under den perioden.”

EXPERT INOM FÖRÄNDRINGSTRANSFORMATION 

”Vi är vanemänniskor. Det är alltid väldigt lätt att falla tillbaka i gamla beteenden och mönster. För mig handlar all förändring om att göra en personlig resa. Om att ta reda på varför förändringen är bra för mig och vad den innebär. Jag tror att det handlar om att man måste lära känna sig själv och hur man fungerar i föränderlighet.”

”När man står inför en förändring handlar det framförallt om tre saker: information, involvering och att inspirera. Att kontinuerligt informera organisationen om var vi befinner oss i resan, att involvera så många åsikter som möjligt och att lyssna in. Det betyder såklart inte att det blir som alla önskar, men det är viktigt att alla känner sig hörda och förstådda, sedda och lyssnade på. En annan viktig sak som ibland kanske glöms bort är inspiration. Att inspirera – synas och höras ute i organisationen och att inte stänga in sig i ett ledningsrum. Det är viktigt!”

Dela