Skip to main content

Bild

default image 2
Nyheter

Så lyckas du med ditt integrationsprojekt

Sektioner

Text

Vinnaren av ”Enfo Chief Integration Officer Award” John Folkesson delar med sig av sina bästa tips när det gäller att driva integrationslösningar och IT-projekt. - Att reda ut ”integrationsspagettin” med massor av olika lager är minst sagt en utmaning, men med Enfos hjälp lyckades vi vara på banan med en API-plattform inom ett år, säger John Folkesson.

När vi nämner lyckade IT-projekt brukar det handla om häftiga appar, AI eller IoT. Ofta glömmer vi bort grunden till allt, nämligen integrationslösningen och människorna bakom den. Därför grundade Enfo priset ” Enfo Chief Integration Officer Award.” – för att uppmärksamma alla de integratörer som gör digitaliseringen möjlig. Vinnaren av årets pris heter John Folkesson och arbetar som Head of Integration på Nordic Choice Hotels. 

JOHNS UTMANING: NYA DIGITALA SPELREGLER
- Alla branscher har sina ”disrupters” och i hotellindustrin finns kanske några av de mest kända: Till exempel booking.com, hotels.com, trivago.com samt flera andra onlineresebyråer som har en grym digital närvaro. Vår utmaning blir då att ge kunderna en bättre digital upplevelse än vad de får på bokningssajterna och att kunna behålla kunderna i vårt egna ekosystem. 

Efter ett år var vi igång – då var team och teknologi på plats.

Author

JOHN FOLKESSON

Author's title

HEAD OF INTEGRATION PÅ NORDIC CHOICE HOTELS

Text

KRAFTEN I BRA KONSULTER
- När det gäller val av teknologi bestämde vi oss ganska snart för att bygga hela vårt API i plattformen Mulesoft och Anypoint – något som Enfo kunde leverera och dessutom var väldigt duktiga på. Det klickade snabbt mellan oss både på ett kulturellt och på ett personligt plan. Först utvärderade vi teknik, plattformar och strategi i cirka ett år – sedan körde vi en ”proof concept” och sedan rullade det på i en rasande fart. Idag har vi ett team från Enfo med fem personer som jobbar med våra integrationslösningar på heltid. Känns otroligt kraftfull, säger John Folkesson.  

Samarbetet med Enfo har fungerat väldigt bra. Det har klickat med både kultur och medarbetare.

Author

JOHN FOLKESSON

Author's title

HEAD OF INTEGRATION PÅ NORDIC CHOICE HOTELS

Text

5 TIPS AV JOHN FOLKESSON 
SÅ LYCKAS DU MED DITT INTEGRATIONSPROJEKT 
1. FÅ ALLA ATT GÅ MOT SAMMA MÅL

Det är viktigt att förstå att integrationsprojekt spänner över hela er verksamhet. Är ni lite större så kan det vara väldigt svårt att få alla att gå i samma takt mot samma mål. Dock helt nödvändigt. Det ska understrykas att det är en ledningsfråga i allra hösta grad och den måste vara förankrad högst upp i företaget. 

2. KOMMUNICERA
I arbetet med att digitalisera och automatisera händer det att tjänster antingen ändras, försvinner eller får helt nya förväntningar. Ofta ändras ju hela verksamheten – vilket kan vara både känsligt men också kul om ni lyckas få med er alla medarbetare på resan. Uppriktighet och kommunikation från företagets ledare är nyckeln. 

3. JOBBA ITERATIVT OCH AGILT
Att kunna applicera ett modernt arbetssätt är helt avgörande för hur framgångsrika ni kommer att bli med er digitala transformation. Både idéer och utförandet kan ni ta hjälp med – men det som ni måste ha klart för er är arbetssättet och arbetsklimatet – det handlar nämligen om hur snabbt man kan ändra saker.  Och när ni satsar på att utveckla er egen app eller vad det nu kan vara – då är det viktigt att äger både appen och arbetssättet. 

4. VAR INTE RÄDDA FÖR MOLNET!
Var aldrig rädda för att testa något nytt. Att köra med era egna servrar och drifta med ändringar kan var jobbigt. Mitt tips är att om det inte finns några lagar eller annat som håller er ifrån molnet så finns det inga anledningar att inte lägga tjänsterna i där. Kan ni undvika att hålla på med operativsystem och servrar så gör det. Kör molntjänst och lägg krutet på utvecklingen. 

5. RENSA (OCH SLÄNG)
Ni kan innovera hur mycket ni vill på toppen men om ni inte har koll på er Master Data så spelar det ingen roll. Legacy som inte går att tillpassa digitaliseringen får ni antingen fixa eller byta ut. Var inte rädda för att revidera och tänka nytt. 

ENFO CIO AWARD 

Priset instiftades 2017 av Enfo för att uppmärksamma de personer som alltför sällan uppmärksammas: Alla de integrationshjältar där ute som använder IT på innovativa sätt för att leverera konkurrensfördelar till sina företag och möjliggör tillväxt. I juryn sitter representanter från Enfo, IBM, Microsoft och Mulesoft. Priset delades ut under Integrationsdagarna den 18 januari 2018.  
Läs mer om priset här: https://enfocioawards.splashthat.com/

MOTIVERINGEN - ÅRETS CIO (CHIEF INTEGRATION OFFICER) 2018
”John started the integration journey at Nordic Choice Hotels almost three years ago. During this time integration has really changed, from being on-prem to Hybrid to cloud. John has been extremely fast and being able to adapt his integration strategy after both what the business requires and meet there needs but also adapt after where the integration market is heading.”

Dela