Skip to main content
Pressmeddelande

Enfo förvärvar Rongo och utökar verksamheten inom BI och analytics

IT-företaget Enfo förvärvar finska expertföretaget Rongo, som är specialiserade inom BI- och analyslösningar.

I och med förvärvet förstärks Enfos nuvarande organisation med ytterligare 75 specialister inom Business Intelligence och Analytics. Sammanslagningen kommer att stärka Enfos strategi att växa till en betydande lösningsleverantör inom digitaliseringen i de nordiska länderna.

Rongo, som låg på Deloitte Technology Fast 50-listan över tillväxtföretag förra året, har gedigen erfarenhet inom analys och hur information genom analysering kan ge effektivare affärsverksamheter. Företaget har vuxit under lönsamhet trots det utmanande marknadsläget i Finland. Bland kunderna återfinns huvudsakligen stora och medelstora finska företag som verkar internationellt.

Hittills har Enfo fokuserat på IT och tjänster för finansiella processer i Finland men utökar nu sitt erbjudande till att inkludera övergripande lösningar för de finska kundernas affärsbehov. Rongos särskilda expertis inom BI och Analytics kompletterar Enfos nuvarande tjänsteutbud i Finland, inom både outsourcing av finansiella processer och inom IT.

Enfo-koncernens BI- och analysverksamhet har ökat stadigt i Sverige sedan företaget började erbjuda tjänster inom verksamhetsområdet för fyra år sedan. Genom förvärvet av Rongo blir Enfo ett av de största BI- och analysföretagen i Norden. Analytics är en av de viktigaste trenderna på IT-marknaden och det är huvudskälet till att Enfo expanderar på den finska marknaden.

”Den här transaktionen flyttar tydligt vårt fokus i Finland mot att bli en lösningsleverantör. Vi har letat efter en lämplig partner, och vi valde Rongo som det bästa alternativet på marknaden inom BI och Analytics. Vi kommer att fortsätta investera inom området i Norden, och vårt mål är att vara en av de största leverantörerna i alla de länder där vi är verksamma”, säger Tero Kosunen, SVP för Business Development på Enfo.

”Det här är en utmärkt sammanslagning. Våra verksamheter kompletterar varandra perfekt och det finns tydliga synergier både på kund-, teknik- och marknadssidan. Enfo har tidigare lyckats väldigt bra med att integrera konsultverksamheter, och vi ser fram emot att bli en viktig del av Enfos kompletta lösningserbjudande”, säger Sami Kähkönen, Managing Director på Rongo.

Företagen avslöjar inte köpesumman. I och med denna transaktion har Enfo 885 anställda – 425 i Finland och 460 i Sverige.

För ytterligare information kontakta:

Tero Kosunen, SVP, Business Development, Enfo Oyj, tel.:  +358 50 444 1200. E-postformat: förnamn.efternamn@enfo.fi

Sami Kähkönen, Managing Director, Rongo Oy, tel.: +358 40 547 6478. E-postformat: förnamn.efternamn@rongo.fi

Distribution: media och www.enfo.fi

Rongo är ett finskt expertföretag som specialiserar sig på informationshantering. Vi hjälper företag hantera, bearbeta och utnyttja information i sina verksamheter. Våra tjänster sträcker sig från datalagring och hantering av stora mängder viktiga affärsdata till prestandahantering och förebyggande analyser. Rongo har 75 anställda. Det solventa och växande företaget bildades 2006 och har en årsomsättning på 9,1 miljoner EUR (2014). www.rongo.fi

Dela