Skip to main content
Pressmeddelande

Arctic Paper väljer Enfo och IBM Maximo för optimering av underhållsverksamheten

Enfos kompetensområde för Service and Asset Management har nyligen fått tillskott i kundbasen av industriföretaget Arctic Paper. Arctic Paper verkar som namnet antyder inom pappersindustrin och de tillverkar framförallt högkvalitativt papper för tryck.

Enfo kommer under våren implementera det egna och unikt framtagna konceptet ”Hela vägen till värde” med en mognadsanpassad och förpaketerad helhetslösning baserad på best practice processer, nyckeltal samt IBM Maximo. Implementeringen kommer att ske vid deras bruk Arctic Paper Grycksbo, beläget i Dalarna, ett traditionellt litet brukssamhälle, med en historia som går tillbaka till år 1740.

I lösningen kommer också Enfos BI-lösning för underhållsverksamhet implementeras vilken är baserad på QlikView. Detta kommer att ge Arctic Paper Grycksbo ett aktuellt beslutsunderlag för hela underhållsverksamheten så att de kan fokusera på rätt aktiviteter i förbättringsarbetet.

”Vi är väldigt stolta och glada för att få förtroendet att vara med på Arctic Paper Grycksbos resa mot en optimerad underhållsverksamhet och därmed produktion. Vårt koncept ”Hela Vägen till värde” där vi hjälper våra kunder med både systemstöd i världsklass samt de verksamhetsmässiga delarna i en helhet ligger helt rätt i tiden. Vi ser med tillförsikt fram emot ett mångårigt samarbete med Arctic Paper Grycksbo säger Henrik Nyström, Senior Vice President, Service and Asset Management, Enfo.

I Enfos avtal med Arctic Paper Grycksbo ingår även ett långsiktigt support- och förvaltningsavtal tillsammans med Enfos nya flexibla Maximo licensmodell vilken kommer både ge en sänkt kostnad och högre flexibilitet för Arctic Paper Grycksbo.

Arctic Paper Grycksbo fokuserar och satsar på effektivisering och optimering av hela sin verksamhet något som Magnus Nerpin, Produktionschef vid Arctic Paper Grycksbo förklarar, ”För att möta framtidens krav på en långsiktig och lönsam pappersproducent krävs nu och mer än någonsin ständiga förbättringar gällande utveckling av tillgänglighet, service och kostnadseffektivitet. Utifrån våra förutsättningar bedömdes Enfo via IBM Maximo kunna leverera de aktiviteter och verktyg som bäst passar vår verksamhet och därmed bidrar till vårt långsiktiga värdeskapande.”

Om Arctic Paper 

Arctic PaperARCTIC PAPER S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa.

ARCTIC PAPER S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa. Bolaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken.

I bolaget finns tre pappersbruk:

  • Arctic Paper Munkedals, Sverige
  • Arctic Paper Grycksbo, Sverige
  • Arctic Paper Kostrzyn, Polen

Produktionskapaciteten för de tre bruken är cirka 700 000 ton papper per år. Huvuddelen säljs genom 14 av bolagets egna försäljningskontor i Europa.

Arctic Paper S.A är noterat på börsen i Warszawa sedan oktober 2009 och sedan december 2012 på NASDAQ i Stockholm.

Mer information på www.arcticpaper.com/sv/Arctic-Paper

Dela