Skip to main content
Pressmeddelande

Enfo förlänger avtal med SAS i ytterligare två år

SAS står inför en utveckling av sin IT-arkitektur och förlänger nu avtalet med Enfo fram till våren 2023. Avtalet innebär att Enfo kommer att fortsätta arbetet med att utveckla SAS integrationsplattform SEIP (SAS Enterprise Integration Platform) och stötta företaget i deras övergång till molnbaserade Microsoft Azure.

Samarbetet går tillbaka till 2008 och innebär att Enfo driver och utvecklar SAS integrationsplattform SEIP på plats på huvudkontoret i Solna. Ett team av experter bestående av arkitekter, utvecklare och förvaltare från Enfo arbetar dagligen med SAS digitala plattform som bygger både på TIBCO-teknologi och Microsoft Azure API Management. Förutom underhåll och support täcker Enfo också alla områden inom SAS plattformsutveckling.

SAS bygger nu upp en ny IT-infrastruktur vilket innebär att företagets integrationsplattform SEIP flyttar till en mer kostnadseffektiv molnbaserad lösning baserad på Microsoft Azure. Enfo ingår i arbetet med att tillsammans med SAS utveckla den nya plattformen, och fortsätter samtidigt att leverera en framtidssäker och kostnadseffektiv integrationslösning för SAS IT-miljö.

SEIP utgör en viktig del i SAS IT-miljö som gör det möjligt att hantera många olika typer av online-meddelanden, allt från intern information från personalavdelningen till kommunikation som rör passagerar- och flygplanslogistik. Plattformen ingår i den IT-lösning som exempelvis hanterar passagerares incheckning, flygplanens start och landning och även distribution av denna information till resenärer och personal. SEIP hanterar också SAS alla filöverföringar, både till och från externa system såväl som interna.

”Vi är mycket glada över vårt långa samarbete med SAS och att vi nu får möjlighet att fortsätta arbetet med att leverera en framtidssäker och kostnadseffektiv integrationslösning för deras IT-system. Samarbetet ligger i linje med vår strategi att stötta våra kunders digitala transformation och ta affärskritiska applikationer och tjänster från on-premise till hybrid miljö,” säger Niclas Tenggren, ansvarig för integrationer baserade på TIBCO och Axway på Enfo.

 

För mer information kontakta:
Stina Thor, kommunikationsansvarig
Enfo
Tel: +46 70-214 3324
E-post: stina.thor@enfogroup.com

Niclas Tenggren, ansvarig för integrationer med TIBCO och Axway
Enfo
Tel: +46 72 516 99 30
E-post: niclas.tenggren@enfogroup.com 

 

SAS
Läs mer om SAS: www.sasgroup.net 

Enfo
Datadriven transformation​
Enfo är ett nordiskt IT-tjänstebolag som möjliggör datadriven transformation för sina kunder. Vi stödjer våra kunder med olika plattformar, informationshantering och affärslösningar för att skapa intelligentare affärsverksamhet. Vi både utvecklar och driver digitala lösningar, och stödjer våra kunder i att lyckas med komplexitet. Vi är 900 nischade experter som jobbar för en intelligentare värld där teknologi stärker individer, affärer och samhällen.​ 
enfo.se 

 

Dela