Skip to main content
Pressmeddelande

Henna Korpela ny chef för personal och kultur

Förändringar i Enfos ledningsgrupp, Korpela ska stärka personalutvecklingen 

Henna Korpela har utnämnts till EVP, People & Culture och medlem av ledningsgruppen från 24 maj 2021.

”Medarbetarupplevelse är centralt för vår framgång. Jag önskar Henna välkommen. Hon kommer att leda personal- och ledarskapsutvecklingen hos oss och driva arbetet med att fortsätta utveckla vår kultur. Vi har fantastiska experter med mycket kunskap och ständig utveckling är viktigt. Hållbarhet är ett centralt tema för oss och Henna för med sig bred expertis kring inkludering och diversitet,” säger Enfos vd Mikko Valorinta.

Korpela kommer närmast från Accenture Finland där hon bland annat lett områden som "people experience", ledarskapsutveckling och diversitet.

“Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med det duktiga teamet på Enfo ta personal-, kultur- och ledarskapsutvecklingen till nästa nivå. Det här arbetet kommer att bottna i Enfos inspirerande värdegrund. Jag tror på att emotionell intelligens, inkludering och diversitet stärker och bygger förmåga, kompetens, medarbetarupplevelse och affärsframgång. Mental hälsa är ett speciellt viktigt tema inom vår bransch och ett tema som accentuerats under det speciella år som gått,” säger Korpela.

Henrik Norell, som har varit personalchef på Enfo, har beslutat att lämna bolaget.

”Jag önskar Henrik all lycka i hans fortsatta karriär och vill tacka för den insats han gjort för Enfo,” säger Valorinta. 

Dela