Skip to main content
Pressmeddelande

Thomas Andersson chef för det nya affärsområdet Digital Trust

Förändringar i Enfos ledningsgrupp, Enfo organiserar om affärsområden

Enfo stärker nu sitt fokus på digitalt förtroende. Thomas Andersson har utnämnts till EVP för det nya affärsområdet Digital Trust och medlem av ledningsgruppen. 

”Dagens företag och samhällen bygger på digitala processer och underliggande data. Kunder, anställda och medborgare måste kunna lita på att deras data hanteras professionellt och säkert. Vårt nya affärsområde Digital Trust stöttar våra kunder i att utveckla och driva en säker digital affärsverksamhet med fokus på digital transformation och tillväxt,” säger Mikko Valorinta, vd för Enfo.  

Thomas Andersson har lett säkerhets- och identitetstjänster på Enfo sedan 2013.

”Idag ställs affärsvärde och säkerhet ofta mot varandra. Vi tror genuint på att säkerhet kan tillföra värde i stället för att begränsa verksamheten. Vi vill bidra till våra kunders digitala transformation samtidigt som vi säkerställer tillit. Digitalt förtroende är den digitala ekonomins valuta och omfattar etik, beteenden och teknologi,” säger Thomas Andersson.   

Enfo omorganiserar sina affärsområden från 1 juni 2021. De nya affärsområdena är Applications & Data som leds av Björn Arkenfall i Sverige, Digital Trust som leds av Thomas Andersson i Sverige, Care & Data Platforms som leds av Nina Annila i Finland och Data & Analytics som leds av Sami Kähkönen i Finland.

Erik Brügge, som lett affärsområdet Care and Data Platforms Sweden, har beslutat att lämna Enfo för nya utmaningar.

”Jag vill tacka Erik för hans insatser och önskar honom lycka till framöver,” säger Valorinta. 

Dela